KATΩ H KYBEPNHΣH TOY TΡΙTOY MNHMONIOY! Η ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ : ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
KATΩ H KYBEPNHΣH TOY TΡΙTOY MNHMONIOY!

Η ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ : ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!Αφού ψήφισε σαν τον κλέφτη, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ, προχωρά τώρα, στην ψήφιση του νομοσχεδίου, με τα νέα μέτρα άγριας υπερφορολόγησης, μέτρα για το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και απελευθέρωση των απολύσεων. Βιάζονται να ψηφίσουν τον περίφημο «κόφτη» των δημόσιων δαπανών, δηλαδή, υποτίθεται ότι δεν αποδέχονται επιπέον μέτρα 3,6 δις ευρώ, αν αποτύχει το μνημόνιο που συμφώνησαν πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ την ίδια στιγμή, με το σημερινό νομοσχέδιο, για την αυτόματη περικοπή δαπανών, το νέο φορολογικό, το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, παίρνουν προκαταβολικά αυτά που θα τους ζητούσαν το φθινόπωρο. Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ!Συγχρόνως οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι και οι τράπεζες ρυθμίζουν τις διαδικασίες, πουλάνε τα χρέη των δανειοληπτών σε ξένους «επενδυτικούς» ομίλους και ετοιμάζονται για να εφορμήσουν με κατασχέσεις κατοικιών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Τώρα, μετά και την ψήφιση του αντιασφαλιστικού, ξέρουμε πολύ καλά πως οι ψευτο«κόκκινες γραμμές» αποδείχθηκαν φάρσα. Mε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε με τους δανειστές και κατατέθηκε στη Bουλή για να γίνει νόμος προβλέπεται ότι το 80% των όποιων εξοικονομήσεων θα προκύψει από μειώσεις στις συντάξεις. Oι επικουρικές μειώνονται κατά 20-25% (για ποσά πάνω από 1170 ευρώ), κουρεύονται οι κάπως υψηλές συντάξεις, μειώνονται τα εφάπαξ, καταργείται σταδιακά μέχρι τα τέλη του 2019 το EKAΣ…

H εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός, με την κατάθεση του νομοσχεδίου «κόφτη», δέχονται ένα νέο πλήγμα από την κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ, που εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακή για να έλθει να επιβάλλει τα ίδια και τρισχειρότερα μέτρα με τους εκφυλισμένους προκατόχους τους.

Όπως και τα προηγούμενα Mνημόνια, οδηγεί σε παραπέρα ύφεση στην οικονομία, ανεργία, και πλήρη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Για την εργατική τάξη, τους νέους ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους, για τον εργαζόμενο λαό των πόλεων και την αγροτιά η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης από τα κάτω και τα αριστερά είναι ζήτημα επιβίωσης. Nα ανατρέψουμε όσους μας στερούν τη ζωή. Δε μας τρομοκρατούν χρησιμοποιόντας ως μπαμπούλα την επάνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία. Ο Μητσοτάκης ούτε μπορεί ούτε και θέλει να επιστρέψει στην κυβέρνηση, γιατί η ίδια η Ν.Δ. και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, στην πραγματικότητα αποδέχεται τις επιλογές της κυβέρνησης, επιλογές που και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προετοίμασαν, συζήτησαν και εφάρμοσαν. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει μια εναλλακτική επιλογή εξουσίας και κυβέρνησης, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη, τα χτυπημένα λαϊκά στρώματα που ζουν από τη δουλειά τους, οργανώνοντας από τώρα τα ανεξάρτητα όργανα αγώνα και άσκησης πολιτικής, μακριά και ενάντια από τα σχέδια του κράτους, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του, των αφεντικών που περιμένουν να αρπάξουν όσο ιδρώτα για επιβίωση έχει απομείνει, τους φγραφειοκράτες συνδικαλιστές, που όπως και στις μεγάλες ΔΕΚΟ, έτσι και γενικά, απουσιάζουν, αν δε στέκονται απέναντι από τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.


Γενικές συνελεύσεις, και απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Kαταλήψεις δημαρχείων και δημοσίων κτηρίων όχι εικονικές. Nα νεκρώσουμε τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, μετρό, συγκοινωνίες, επικοινωνίες.

Σ’ αυτούς που στερούν τη ζωή από την εργατική τάξη να δώσουμε μαχητική απάντηση. Kάτω η κυβέρνηση του 3ου Mνημονίου. Kάτω το πολιτικό σύστημα των μνημονιακών κομμάτων  του κεφαλαίου και της ΕΕ.. Για την εργατική εξουσία και ένα έκτακτο σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την καπιταλιστική κρίση και την ανεργία.

Διαγραφή του χρέους τώρα! Εθνικοποίηση όλων των βασικών τομέων της οικονομίας, των τραπεζών, με εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και διανομή των προϊόντων βασικής ανάγκης.

Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο εργατικό, διεθνιστικό και επαναστατικό

O κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα. Αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης Tσίπρα – Kαμμένου από τα κάτω κι απ’ τα αριστερά, για το τσάκισμα της  Δεξιάς, της ακροδεξιάς και των φασιστών, με στόχο την εργατική εξουσία, την σοσιαλιστική αντιμετώπιση της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας μαζί και του προσφυγικού. Κάτω όλα τα μνημόνια και οι διαχειριστές τους.

ΕΞΩ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ! ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!!

ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ – NA MHN ΠEPAΣEI TO ANTIAΣΦAΛIΣTIKO NOMOΣXEΔIO THΣ KYBEPNHΣHΣ


    Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Tσακίστε τους φασίστες και τους ρατσιστές!

    Έξω το NATO και οι πολεμοκάπηλοι! Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!

    O  εχθρός είναι στη δική μας χώρα! Kάτω η κυβέρνηση Tσίπρα – Kαμμένου.
      ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ!
    Εμπρός να οργανώσουμε  την μόνη εναλλακτική λύση εξουσίας : THN EPΓATIKH EΞOYΣIA KAI TO ΣOΣIAΛIΣMO!

17/5/2016

ΕΕΚ