ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ.

Όλες και όλοι στην πορεία αλληλεγγύης: Σάββατο 24/3, 12 το μεσημέρι, Παιδική Χαρά-Κουκάκι

Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό όλων των κατειλημμένων κοινωνικών χώρων, όλων των εστιών αντίστασης και διεκδίκησης. Τα τελευταία χρόνια οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούν εκκένωσεις, εισβολές και συλλήψεις αγωνιστών των καταλήψεων. Τελευταίο κρούσμα το χτύπημα της κοινότητας καταλήψεων στο Κουκάκι: Ματρόζου-Παναιτωλίου-Αρβάλη.

Είναι σίγουρο πως εκείνο που θέλει να χτυπήσει το αστικό κράτος δεν είναι κάμποσοι τοίχοι και μερικοί τόνοι τούβλων, εγκαταλελειμμένα κτήρια που οι μόνοι που τα φρόντισαν και αξιοποίησαν είναι οι καταληψίες αγωνιστές και αγωνίστριες. Θέλουν να χτυπήσουν τις δωρεάν προβολές, τα μουσικά γλέντια, τις παρουσιάσεις πολιτικής θεωρίας, τη βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο κι όλες τις κοινωνικές δομές που φιλοξενούν οι χώροι αυτοί. Πάνω από όλα θέλουν να χτυπήσουν ό,τι αυτά εμπνέουν: την πρόταση ενός άλλου τρόπου ζωής που αντιτάσσει το κοινωνικό άτομο απέναντι σε μια κοινωνία ατόμων. Μια πρόταση που αδυνατεί να πραγματωθεί στον καπιταλισμό κι είναι υποχρεωμένη να παλεύει την επαναστατική ανατροπή του. Εκείνο που το αστικό κράτος θέλει να εκκενώσει είναι το όραμα μιας κοινωνίας των συλλογικών αποφάσεων, της στέγης και τροφής για όλους, της γνώσης, του πολιτισμού και της επιστήμης για όλους.

Σήμερα, που η αποφορά του νεκροζώντανου καπιταλισμού είναι αβάσταχτη για εκατομμύρια εργαζόμενων κι άνεργων ανθρώπων, φανερώνεται πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη του συστήματος αυτού να μας θάψει μαζί του. Το κράτος έκτακτης ανάγκης προχωρά σε επιθέσεις, προετοιμαζόμενο για όλα τα σενάρια. Ξέρουν καλά πως σε κατάσταση εξέγερσης οι κατειλημμένοι κι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι μπορούν να αποτελέσουν τα πρώτα ορμητήρια του αγώνα της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού.

Το δικό μας καθήκον -καθήκον κάθε αγωνιστή και αγωνίστριας της ζωής- είναι να υπερασπιστούμε και να επεκτείνουμε τις καταλήψεις: σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, σχολή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εργοστάσια. 

Να τα μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα για όλη την κοινωνία.

Για την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση, αυτή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση.

Για την οργάνωση της νίκης της προλεταριακής επανάστασης, της νίκης όλων αυτών που παράγουν τα πάντα και στερούνται των πάντων.

Για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων, μιας εξουσίας από μας για μας.

Για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΚΟ ΕΕΚ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ