ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Κάτω τα χέρια από την αργία της Κυριακής

Όλοι και όλες στην διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας:
http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2538/151/athina-diadilosi-enantia-stin-katargisi-tis-kyriakatikis-argias

Κράτος και εργοδοσία ετοιμάζονται να κλέψουν από τους εργαζόμενους ακόμη μια Κυριακή. Σαν να μην έφταναν οι απλήρωτες υπερωρίες οι κάθε λογής καταπιέσεις και αυθαιρεσίες προϊσταμένων και μανατζαραίων στο χώρο δουλειάς, ο εργαζόμενοι στο εμπόριο θα πρέπει να στερηθούν αυτό το μικρό διάλειμμα από την κόλαση της καθημερινότητας. Θα πρέπει να παρατείνουν για άλλη μια μέρα την εβδομάδα τα βάσανά τους για τα κέρδη των μεγάλων υπερκαταστημάτων.
Ήδη με την ελαστική εργασία, την απλήρωτη εργασία, τα voucher τους ωρομίσθιους, τα απλήρωτα «δοκιμαστικά» κλπ η διάκριση ανάμεσα σε εργαζόμενο και άνεργο τείνει να εξαλειφθεί. Με την καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας παύει να υπάρχει και η διάκριση ανάμεσα σε ελεύθερο και εργάσιμο χρόνο. Ο αρμόδιος υπουργός Σταθάκης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  η οποία δεσμεύθηκε να καταργήσει με ένα νόμο όλο το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, δεν βρίσκει χρόνο για μια συνάντηση με τα εργατικά σωματεία για το θέμα της Κυριακάτικης αργίας.

Η ακύρωση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης με την επίκληση της καπιταλιστικής κρίσης, η αναγόρευση των μνημονίων και των αντεργατικών ρυθμίσεων σε υπέρτατο κοινωνικό και κρατικό νόμο συνεχίζεται με την νέα κυβέρνηση. Δικαστικές αποφάσεις βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζόμενων σε Wind και Vodafone όταν διεκδικούν το ελάχιστο: να υπάρχουν στοιχειωδώς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση αναγορεύει το εξωτερικό χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους σε απαραβίαστο καθήκον και αντί να κάνει έστω την στάση πληρωμών στο εξωτερικό που υπόσχονταν προεκλογικά, ετοιμάζεται για στάση πληρωμών στο εσωτερικό. Ήδη δεσμεύει τα χρήματα από τα λεηλατημένα με το PSI  ασφαλιστικά ταμεία και καθυστερεί τις πληρωμές στο δημόσιο.

Συνάδελφοι,
Ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία δεν είναι απλά αγώνας για καλύτερους όρους εκμετάλλευσης. Είναι αγώνας για το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην ανάπαυση και για την ίδια τη ζωή. Ο αγώνας για τον ελεύθερο χρόνο είναι αγώνας για τον πολιτισμό αλλά και προϋπόθεση του. Οι αθρόες συλλήψεις και η βία από τις δυνάμεις καταστολής εργαζόμενων που συμμετείχαν στην προηγούμενη απεργία για την Κυριακάτικη αργία στις 28 Δεκεμβρίου του 2014 μπροστά στον «ΙΑΝΟ» αλλά και έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ακροπόλεως δείχνουν πως ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία δεν θα είναι περίπατος. Ήδη εκκρεμούν δίκες ενάντια σε όσους εργαζόμενους περιφρούρησαν την απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής ή στάθηκαν αλληλέγγυοι μετά τις συλλήψεις, έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Απαιτούμε
•    Κάτω τα χέρια από την αργία της Κυριακής
•    Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών μας
•    Να παύση κάθε δίωξη των απεργών και των αλληλέγγυων έξω από το βιβλιοπωλείο στον «ΙΑΝΟ».
•    Να καταργηθούν άμεσα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
•    Μονομερής διαγραφή του χρέους τώρα!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Το ΕΕΚ καλεί στην στήριξη της εκδήλωσης την Παρασκευή 20 Μαρτίου για διάθεση των προϊόντων της ΒΙΟΜΕ που οργανώνεται στην πλατεία Καπνικαρέας, 12:00 – 18:00. Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση ενόψει της δίκης της Δευτέρας 23 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, όπου επιχειρείται από την πρώην εργοδοσία η διαδικασία της εκποίησης του κατηλειμμένου εργοστασίου.
Επίσης καλούμε σε συμμετοχή στο καραβάνι αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ στις 3, 4, 5 και 6 Απρίλη.