ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Όλοι και όλες στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό: ΑΘΗΝΑ, 21/3/15, 2μμ, πλ Ομόνοιας

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, υψώνει την φωνή και τη γροθιά του, μαζί με τα εκατομμύρια των μεταναστών, των αποκλεισμένων κι εξαθλιωμένων, των «διαφορετικών», των θυμάτων της πιο ωμής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, των διακρίσεων, του ρατσισμού και της φασιστικής βίας, όλων όσοι ποθούν αυτονόητα δικαιώματα και μια ζωή με αξιοπρέπεια κι αγωνίζονται ενάντια στους δημίους τους.
Κάθε ημέρα είναι ημέρα πάλης ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενάντια στους φασίστες κι εθνικιστές που σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. Γιατί κάθε μέρα που ο καπιταλισμός βυθίζεται ολοένα περισσότερο στην παρακμή του, αναπαράγει την λογική του «εξιλαστήριου θύματος», στοχοποιώντας τον Άλλο, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, έθνη, φυλές, λαούς και θρησκείες, βάζοντας τους φτωχούς να σκοτώνουν φτωχούς. Πρώτα με τα φασιστικά στιλέτα, μετά με τα πολεμικά σφαγεία, όπως στην Ουκρανία.
Ολόκληρη η ιστορική εμπειρία, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα της 25/1 στην Ελλάδα που έφερε στην τρίτη θέση τους Ναζί, έδειξαν πως ο φασισμός δεν νικιέται με ψήφους, έστω κι αν αυτές είναι προς τα αριστερά. Καμιά «αριστερή» κυβέρνηση, όσο δεν ξεκόβει από τα όργανα του αστικού κράτους στο όνομα της «εθνικής ενότητας», δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει τον φασισμό, ούτε να ξεριζώσει το δηλητήριο του ρατσισμού από την κοινωνία – πολλώ δε μάλλον όταν η ίδια περιέχει ξεσκολισμένους ακροδεξιούς, αντισημίτες και ρατσιστές τύπου ΑΝΕΛ.
Ας αναρωτηθούν όλοι οι εργάτες, όλα τα θύματα και οι στόχοι των φασιστών και ρατσιστών: μπορούμε να μιλάμε για αντιμετώπιση του φασισμού μέσα σε ένα αστικό κράτος, που τα ένοπλα σώματα του στηρίζουν κατά 50% την Χρυσή Αυγή, και οι δικαστικοί του μηχανισμοί ολιγώρησαν εσκεμμένα, έτσι ώστε οι Ναζί ηγέτες Μιχαλολιάκος-Λαγός να είναι και πάλι ελεύθεροι, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν; Μπορούμε να μιλάμε για αντιμετώπιση του ρατσισμού, όταν η «αριστερή» κυβέρνηση, «ερωτοτροπώντας» με τα φοβικά αντανακλαστικά των μικροαστών και των ξενόφοβων κυβερνητικών εταίρων της, αδυνατεί να δώσει μια άμεση, ριζική κι ανθρώπινη λύση για τα χιλιάδες ταξικά μας αδέρφια, που βρίσκονται έγκλειστα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Μπορούμε να νοιώθουμε ασφαλείς από τα φρικιαστικά φαντάσματα του παρελθόντος, με μια Ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που το ιστορικό της αδιέξοδο παροξύνει την εθνικιστική υστερία για τον «έξωθεν κίνδυνο» και τις απειλές της αλληλοσφαγής μεταξύ των λαών; Tην ίδια στιγμή, που στο εσωτερικό της ανακαλύπτει «αποδιοπομπαίους τράγους» για την κρίση και την μαζική ανεργία, στο πρόσωπο όσων επί δεκαετίες ξεζούμισε κι έθαψε στα εργατικά κάτεργα, αφού πρώτα είχε βομβαρδίσει και λεηλατήσει τις χώρες τους; Που σηκώνει και πάλι το σκιάχτρο της Ισλαμοφοβίας, για να διασπάσει την εργατική τάξη και να τσακίσει τα πιο κατατρεγμένα στρώματα του Ευρωπαϊκού προλεταριάτου; Η πολιτική της λιτότητας, η φτώχεια, η ανεργία, είναι που θρέφουν το φασισμό, κι όχι κάποιο έλλειμμα πολιτισμού και παιδείας.
Κανένας ντόπιος εργάτης αυτής της χώρας, δεν μπορεί να νοιώθει ελεύθερος, όσο υπάρχουν «Μανωλάδες» κι αντίστοιχα κολαστήρια, όσο βασανίζεται έστω κι ένας μετανάστης εργάτης από τα αφεντικά του, όπως ο αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα. Όσο ο «πολιτισμός» της βαρβαρότητας και των διακρίσεων, δολοφονεί 20χρονα παιδιά, αφού τους έχει «χαρίσει» μια ζωή πόνου κι απελπισίας, σαν κι αυτή που έζησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.
Ο Άλλος είμαστε όλοι Εμείς. Εμείς, που η δύναμη μας εδράζεται στην ενότητα μας, πάνω από τα τεχνητά «σύνορα» των καπιταλιστικών διακρίσεων. Εμείς, που η θέση μας στην Ιστορία, μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα κόσμο Ελευθερίας κι Ανθρωπιάς, αποκαθαρμένο από τα δηλητήρια του ρατσισμού και φασισμού, θεραπευμένο από όλα τα θανατηφόρα νοσήματα της ταξικής κοινωνίας. Τον κόσμο της Παγκόσμιας και Πανανθρώπινης Κομμουνιστικής κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αναξιοπρέπεια.

•    Έξω οι ακροδεξιοί και ρατσιστές υπουργοί από την κυβέρνηση!
•    Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να παρασχεθούν όλα τα μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης στους κρατούμενους!
•    Εργατική-Λαϊκή αυτοοργάνωση και αυτοάμυνα ενάντια σε κρατικές και φασιστικές συμμορίες!
•    Τσάκισμα του αστικού κράτους! Όλη η εξουσία στους εργάτες!

20/3/15

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ