Κάτω τα χέρια από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Την Δευτέρα 13 Φλεβάρη, παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μέλος του ΚΚΕ,  μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Αρβανίτη. O δήμαρχος Πελετίδης μηνύεται επειδή τίμησε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας κι αρνήθηκε να διευκολύνει τους φασίστες δολοφόνους να προπαγανδίσουν το μίσος και το ρατσισμό κι αρνήθηκε να τους παραχώρησε χώρους και στοιχεία του δήμου.

 

Στην πόλη του Νίκου Τεμπονέρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, δεν χωράνε οι φασίστες. Ο λαός της Πάτρας με μπροστάρη τη νεολαία το έχει συχνά δείξει με δεκάδες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Τα γραφεία της Χ.Α. δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί τους πνίγει η λαϊκή αγανάκτηση.

 

Η προσπάθεια των ναζί να πλήξουν τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη  με μήνυση δεν θα περάσει! Eίναι ένας ακόμη κρίκος στη βιομηχανία δικών της ναζιστικής Xρυσής Aυγής που θέλει να χρησιμοποιήσει τα δικαστήρια για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

 

Το ΕΕΚ δηλώνει πως το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους.  Στεκόμαστε στο πλευρό του δήμαρχου και λέμε ότι οι φασίστες θα μας βρίσκουν όλους απέναντι τους.

 

Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας, τους υμνητές του Xίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου δεν κουνάει το δαχτυλάκι της για να εμποδίσει τη δίωξη του κομμουνιστή Δημάρχου. Eίναι η ίδια κυβέρνηση που πήρε τους υπόδικους ναζιστές στο Kαστελόριζο, να φωτογραφηθούν μαζί με τους υπουργούς της, την ώρα που έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και τα μαχαιρώματα μεταναστών, αριστερών και αναρχικών.

 

Eίναι σκάνδαλο που η μήνυση κατά του Πελετίδη φτάνει στις δικαστικές αίθουσες, αντί να τεθεί στο αρχείο. Είναι η ίδια η κρατική μηχανή και το δικαστικό σύστημα που δίνουν το πράσινο φως για τέτοιες φρονηματικές διώξεις.

 

Το ΕΕΚ έχει αντιμετωπίσει το Σεπτέμβρη του 2013 μια αντίστοιχη φρονηματική δίωξη μετά από μήνυση των φασιστών της ΧΑ για τη χρήση του ιστορικού αντιφασιστικού συνθήματος Η αθώωση του συντρόφου Σάββα Μιχαήλ, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, τότε όχι μόνο μας θυμίζει πως μπορούμε να τους νικάμε και μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και να επαναλαμβάνουμε πως: “Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά”.

 

Η ενότητα στη δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης για το τσάκισμα του φασισμού που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι είναι επιτακτική ανάγκη.

 

Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Τροτσκιστές

Κομματική Οργάνωση Πάτρας

8 Φλεβάρη 2017