ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Η συνέχεια του κράτους στις ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατεί! 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η -διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ- Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και η υπηρεσιακή κυβέρνηση προχωρούν σε σύμβαση παραχώρησης των εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου στον Ο.Λ.Π., στο πλαίσιο της προσπάθειας τους να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας! Προχωρούν δηλαδή στην παραχώρηση όλης της παραλιακής ζώνης, μαζί με τη Δραπετσώνα και τα Λιπάσματα, μαζί με όλους τους χώρους που είναι παραχωρημένοι στους Δήμους και χρησιμοποιούνται από τους πολίτες, μαζί με κάθε εναπομείναντα τελευταίο ελεύθερο χώρο που θα εξασφάλιζε την πρόσβαση των κατοίκων του Πειραιά και της Δραπετσώνας στο παραλιακό μέτωπο. Όλα αυτά σήμερα ετοιμάζονται να τα παραχωρήσουν στον Κινέζο επενδυτή.

Καλούμε τους κατοίκους του Πειραιά και της Δραπετσώνας, που έχουν παλέψει για τις περιοχές αυτές και ιδιώς για τα Λιπάσματα, να αντισταθούν στα σχέδια αυτά. Το λιμάνι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Τα Λιπάσματα ανήκουν στους κατοίκους, και οι ίδιοι θα πρέπει να τα υπερασπιστούν με αγώνα, όπως έκαναν και μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, οι ωραίες προθέσεις όμορφα κάηκαν: η τροπολογία του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΑΠΕΝ, ποτέ δε νομοθετήθηκε, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Όλες οι προεκλογικές -και μετεκλογικές- υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο για να κοιμίσουν το κίνημα και τους αγώνες για να περάσει στο τέλος η υποταγή στους δανειστές γιατί “δεν υπήρχε άλλος δρόμος”. Υπάρχει άλλος δρόμος, που περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο,τους δανειστές, τους “επενδυτές”, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Μόνο που αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη διεκδίκηση και την πάλη του οργανωμένου λαού και όχι τις θητείες στις υπουργικές καρέκλες.

Καλούμε το λαό του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου να συγκρουστεί μαχητικά με αυτή την πολιτική.