…και ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή!

…και ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή!

Οι «αντιμνημονιακοί» γάμοι μεταξύ εθνικιστών, αντιθέτων υποτίθεται πολιτικών ιδεολογιών, ενόψει εκλογών δίνουν και παίρνουν. Ένας από τους πιο γραφικούς είναι ο εκλογικός γάμος του ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη με την «Δημοκρατική Αναγέννηση» του σκοταδιστή παραεκκλησιαστικού Παπαθεμελή. Ο πρώτος άλλοτε δήλωνε «κομμουνιστής», ο δεύτερος είναι πασίγνωστος «Μακεδονομάχος»- Σλαβομακεδονοφάγος και Τουρκοφάγος  και χαίρει της προστασίας των πιο αντιδραστικών εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών κύκλων της Θεσσαλονίκης.

Η πλατφόρμα της συμφωνίας τους  είναι υπεραντιδραστική. Δεν λείπουν  μαργαριτάρια σαν και το ακόλουθο: «Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το ΕΕΚ από νωρίς είχε διακρίνει προς τα πού κατευθύνονταν ο Καζάκης και κρατούσαμε  ανοιχτό μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό του . Το πρόβλημα είναι ότι άλλοι αριστεροί, συμπεριλαμβανομένων κι ορισμένων στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν το βλέπανε ούτε το βλέπουν, ερωτοτροπώντας πολιτικά μαζί του και κάνοντας ανοίγματα στον «δημοκρατικό πατριωτικό χώρο»…

18 Απριλίου 2012