Ο πρώην πασόκος Δημαράς με τον πρώην νεοδημοκράτη Καμμένο

Ο πρώην πασόκος Δημαράς με τον πρώην νεοδημοκράτη Καμμένο

Είναι ολοφάνερο πια στους πάντες ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που διαχειρίζεται, είναι απονομιμοποιημένο στα μάτια του λαού κι αποσυντίθεται. Η ελληνική άρχουσα τάξη αλλά και η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν κρύβουν την ανησυχία τους κι αναζητούν νέα προχώματα κατά της επερχόμενης λαϊκής λαίλαπας. Θραύσματα και άστεγοι παράγοντες των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν πολιτικά και να διατηρήσουν την θέση του πολιτικού υπηρέτη και πιθανόν του εναλλακτικού φρουρού του συστήματος. Δύο δρόμους κυρίως ακολουθούν: είτε σχηματίζουν νέα κόμματα και κομματίδια (π.χ. Κοινωνική Συμμαχία, Άρμα Πολιτών, Ανεξάρτητοι Έλληνες κ.ά.) είτε ζητούν να προσκολληθούν παρασιτικά και να «καθαρθούν» από το αμαρτωλό παρελθόν τους στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη (π.χ. οι πρωτοκλασάτοι «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη) και στον ΣΥΡΙΖΑ (από τον συμβουλάτορα του Γιωργάκη Παπανδρέου Νίκο Κοτζιά έως το φάντασμα της ΕΔΗΚ).

Τα όψιμα συνοικέσια και οι γάμοι συμφέροντος  ανάμεσα σε πολιτικές γεροντοκόρες  και γεροντοπαλίκαρα  παίρνουν συχνά διαστάσεις φάρσας. Έτσι τώρα ανακοινώθηκε  από τον πούρο δημοκράτη, αντιμνημονιακό Πασόκο και μέχρι πρότινος συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δημαρά, αφού διαψεύστηκε προηγουμένως από τον ίδιο, ότι θα συμπράξει με τον «αγαπητό του γείτονα», αν και γνωστό ακροδεξιό εθνικιστή, πρώην νεοδημοκράτη και νυν στρατηλάτη του «κινήματος των ανεξαρτήτων Ελλήνων» Καμμένο…

Την ίδια πορεία ακολούθησε κι ένας άλλος πρώην  Πασόκος και διάττων αστέρας των πλατειών οικονομολόγος Μαριάς. Είναι φανερό ότι τα λεγόμενα «δημοκρατικά αντανακλαστικά» υποχωρούν μέχρι εξαφάνισης μπροστά σε  αόριστες αναφορές σε έναν  «αντιμνημονιακό αγώνα» που στερούμενος ταξικού κοινωνικού περιεχόμενου και επαφιέμενος σε  εθνικιστικές και μόνον κορώνες παύει να είναι αντιμνημονιακός.

18 Απριλίου 2012