της Μαρία Χλωρού

Ημέρα κινητοποιήσεων για τα Νοσοκομεία, η Πέμπτη 28/2 και ταυτόχρονα η μέρα που έσπασε στην πράξη η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση συναθροίσεων του Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων με την μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων ΘΡΙΑΣΙΟ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, ΑΤΤΙΚΟ και ΜΕΤΑΞΑ συμμετείχαν σε κοινή κινητοποίηση με συγκέντρωση – πορεία προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στη Λεωφόρο Θηβών 196, ξεκινώντας από την διασταύρωση των οδών Μπελογιάννη και Θηβών. Στη διαδήλωση συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με εργαζόμενους από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑ.

Την ίδια στιγμή υγειονομικοί από άλλα Νοσοκομεία της χώρας πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στο χώρο των Νοσοκομεων τους.

Οι υγειονομικοί απαιτούν:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, χώροι) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά

Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον διοικητή της ΥΠΕ δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα από αυτά .

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία δίνουν νέο ραντεβού την Τετάρτη 3/2 και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις και τοπικές δράσεις για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΠΦΥ και τα Κέντρα Υγείας και την Τρίτη 16/2 με πανελλαδική απεργία και διαδήλωση στις 10 π.μ. από το Υπουργείο Εργασίας προς το Υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζουν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας τις παραπάνω ημερομηνίες.

  • Την Τρίτη 16 Φλεβάρη η ΟΕΝΓΕ και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών έχουν αποφασίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.