του Ερνέστο Αγγελή

Με επιτυχία έγινε η συγκέντρωση ενάντια στη δημοτική αρχή Αθήνας και τον επικεφαλής της Μπακογιάννη, συνδυάζοντας στην κινητοποίηση αυτή δύο μεγάλα κοινωνικά-ταξικά ζητήματα: την υποστήριξη του 12χρονου θύματος των κυκλωμάτων μαστροπείας στον Κολωνό και την ταξική αλληλεγγύη στους καταληψίες του Ολύμπια που αντιμετώπισαν την καταστολή της αστυνομίας με εντολή του Μπακογιάννη.

Στην πλατεία Κοτζιά, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 11/4, στις 4 μμ, ήταν πλήθος κόσμου, με τα πανό των συλλογικοτήτων και των κινήσεων από τον χώρο των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών και τις συνοικίες. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και οι σύντροφοι της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, κρατώντας το πανό της εργατικής αυτής συλλογικότητας, σε αλληλεγγύη στην 12χρονη και τους δικούς της.

Σε ένα κρεσέντο αυθαιρεσίας και αναλγησίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την αθλιότητα της διοίκησής του, ο Μπακογιάννης, απέκλεισε την είσοδο στους διαδηλωτές, κάνοντας ένα δημοτικό συμβούλιο-παρωδία με άδεια καθίσματα και πολλούς αστυνομικούς έξω από το δημαρχείο.

Μετά την συγκέντρωσή τους στην πλατεία, οι διαδηλωτές, κατέβηκαν στο οδόστρωμα επί της Αθηνάς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της 12χρονης, ενάντια στο τράφικινγκ και τη συγκάλυψη των μαστροπών από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και του κράτους αλλά και σε αλληλεγγύη στους διωκόμενους αλλά ασυμβίβαστους καλλιτέχνες και τις καταλήψεις. Η συγκέντρωση, διάρκειας τουλάχιστον δυόμιση ωρών, ολοκληρώθηκε, δίνοντας ταξικό αγωνιστικό ραντεβού συνέχειας για το επόμενο διάστημα.