Φωτογραφία από την διαμαρτυρία της ΟΕΓΝΕ στο υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020

Για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις»

Χτίζοντας ένα αστυνομικό κράτος - Λεβιάθαν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχωρά μόνο στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που θεσμοθετεί την ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Στο χώρο των γιατρών, αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση προχωρά σε δικαστικές διώξεις με στόχο τιμωρία όσων «τόλμησαν» να ασκήσουν κριτική ή να προβούν σε νόμιμες συνδικαλιστικές δράσεις διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και τη γενικότερη θανατοπολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Covid-19 και γενικότερα της δημόσιας υγείας. Με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει:

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την κλήση σε απολογία της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του “Άγιος Σάββας”, την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Η κλήση αφορά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 24/9, ήταν η ίδια η αστυνομία που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Για ποια παρακώλυση συγκοινωνιών γίνεται λόγος;

Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ ότι δήθεν το νομοθετικό, χουντικής έμπνευσης τερατούργημα έχει στόχο την προστασία «των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών», «την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων», κ.λπ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πώς τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά, τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2021

Δήλωση Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου για την κλήση της σε απολογία

Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι.

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2021