ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ

Η απεργία για την Κόκκινη Πρωτομαγιά 2017 είναι μια μάχη για την επαναστατική διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης και της επαναστατικής πρωτοπορίας της.
Ο ιστορικός χρόνος έχει επιταχυνθεί. Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμά της, κλιμακώνεται χωρίς καμιά διέξοδος να φαίνεται στον ορίζοντα. Το αδιέξοδο στρατηγικής του παρακμάζοντος καπιταλισμού, συμπυκνώνεται στην ακροδεξιά πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠA και την ανάγκη της αμερικάνικης άρχουσας τάξης να εξάγει την κρίση της στο εξωτερικό. Τα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης, έχουν πρώτους στόχους τους λαούς της Ρωσίας, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής. Μια διεθνιστική δράση είναι επείγουσα, πολεμώντας παντού τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Στην χρεοκοπημένη καπιταλιστική Ελλάδα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι εργάτες,οι συνταξιούχοι και η νεολαία είναι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης των καπιταλιστών. Η μάχη ενάντια στο πακέτο της β’ αξιολόγησης πρέπει να δωθεί μέσα σε συνθήκες άλυτης κρίσης εξουσίας στη χώρα. Η εργατική τάξη και το κίνημά της πρέπει οργανωθούν, να παλέψουν και να νικήσουν, τσακίζοντας το κράτος και τους θεσμούς του κεφαλαίου, καταλαμβάνοντας την εξουσία και αναδιοργανώνοντας την Ελλάδα σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις.
Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα το τραπεζικό της σύστημα, συγκλονίζεται από την παγκόσμια κρίση. Ο οικονομικός εθνικισμός και οι πολιτικές «η Αμερική πρώτα» του Τραμπ δυναμώνουν τις φυγόκεντρες τάσεις της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε σε αποσύνθεση. Η κατάρρευση των δύο βασικών αστικών κομμάτων στη Γαλλία και η διεκδίκηση της αποσταθεροποιημένης αστικής εξουσίας από το ανδρείκελο του κεφαλαίου Μακρόν και το φασιστοειδές ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, πυροδοτεί εκ νέου όλες τις αντιφάσεις της Ε.Ε. Σε όλη την Ευρώπη μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση είναι μπροστά μας, όπως έδειξε και η ίδια η εργατική εξέγερση του Μάη 2016, η Γαλλική Άνοιξη των εργατών και της νεολαίας. Κάτω η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, εμπρός για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και τον διεθνή σοσιαλισμό!
131 χρόνια μετά την ηρωϊκή εργατική εξέγερση του Σικάγο το1886, το σύνθημα προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Στον ταξικό πόλεμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του κεφαλαίου η απάντηση είναι η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της από τα κάτω και τα αριστερά, για την εργατική απάντηση στην κρίση. Εμπρός για το χτίσιμο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και της Τέταρτης Διεθνούς! Η παγκόσμια εργατική τάξη, ασυμβίβαστος αντίπαλος του σαπισμένου καπιταλισμού και άξιος κληρονόμος των μεγάλων επαναστατικών παραδόσεων, 100 χρόνια μετά τον Κόκκινο Οκτώβρη του 1917, της απαρχής της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης, είναι η δύναμη επαναστατικής αλλαγής του κόσμου, κάνοντας την επανάσταση διαρκή για τον αταξικό, ακρατικό και ανεξουσίαστο πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
Ελληνικό Τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς