ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ


Συλλογικότητες από όλη την Eλλάδα συναντώνται το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Nοέμβρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα τη διαχείριση του νερού.
H κ.ο. Mαγνησίας του EEK στο χαιρετισμό της αναφέρει:
 
Στη δίνη της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του παγκόσμιου καπιταλισμού, με την χρεοκοπημένη Ελλάδα να γίνεται οδηγός στα μέτρα του κοινωνικού κανιβαλισμού που απαιτεί η διεθνής του κεφαλαίου για όλη την Ευρώπη, για όλον τον κόσμο, τα πάντα αλλάζουν. Οι κρατούντες απαιτούν με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να καταστρέψουμε τις ζωές μας, μέσω της άγριας λιτότητας, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, της καταστροφής της δημόσιας και δωρεάν υγείας, τη στέρηση κάθε αγαθού, μαζί και το σημαντικότερο όλων, το νερό!

Σήμερα, που πάλι μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στο όνομα της «πατρίδας», όπως και στο πρόσφατο παρελθόν μας ρουφούσαν το αίμα στο όνομα της εθνικής ανάπτυξης, μας στερούν κάθε όρο πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μαζί και το ίδιο το νερό!

Οι αστοί έχουν αποδείξει την ανικανότητα και την χρεοκοπία τους σκορπίζοντας την βαρβαρότητα. Το να στερείται ολόκληρη η κοινωνία την πρόσβαση στην ίδια την πηγή της ζωής σημαίνει ότι στερείται του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή. Η ανεξέλεγκτη καπιταλιστική ανάπτυξη, που εδραιώθηκε πάνω στην καταστροφή του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην καταστροφή των υδροφόρων οριζόντων με τη διάχυση απίστευτων ποσοτήτων βιομηχανικών λυμάτων, φαίνεται πως τώρα που οι ίδιες της οι αντιφάσεις την έφεραν στα όριά της ζητά να κρατηθεί στη ζωή με το νερό καθαρών φυσικών πηγών, όπως των θαυμαστών πηγών του Πηλίου.

Η ανθρωπιστική κρίση που μαίνεται εδώ και έξι χρόνια απειλεί την ύπαρξη ολόκληρης της κοινωνίας.

Για χάρη μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης εκπονείται από την άρχουσα τάξη ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο ξεπουλήματος όλων των φυσικών πηγών πόσιμου νερού, μαζί και των υπέροχων πηγών του Πηλίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μεγάλοι όμιλοι της χώρας και του εξωτερικού χρησιμοποιώντας το έκτρωμα του Καλλικράτη ως συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής στην περιφέρεια της χώρας, σε αγαστή συνεργασία με τους κατά τόπους επιτηρητές τους και πλήρως κατευθυνόμενοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όντας υποταγμένοι στα συμφέροντα ενός συστήματος που πεθαίνει δείχνοντας τα σάπια δόντια του στην προσπάθεια του τελευταίου δαγκώματος, φιλοδοξούν να εξαθλιώνουν εσαεί τους παραγωγούς του πλούτου της κοινωνίας για την πλούσια ζωή του 1% του πληθυσμού που καταβροχθίζει τα αγαθά που με κόπο κατακτά στο διάβα του ο άνθρωπος.

Η αναγκαιότητα και το επείγον του ζητήματος του νερού που θέτει και το συγκεκριμένο διήμερο θέτει συγχρόνως ενώπιον μας την απαίτηση για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που δεν μπορεί παρά να είναι το καθήκον της οργάνωσης μιας μαζικής εξέγερσης.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη, το πάθος και τη γνώση να πάρουμε τις πηγές στα χέρια μας προς όφελος όλης της κοινωνίας και όχι του ατομικού κέρδους. Λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικές επιτροπές, εργατικά συμβούλια, που θα συντονίζονται μεταξύ τους με αντιπροσώπους αιρετούς και ανακλητούς, είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να δώσουν στον αγώνα για διάσωση των νερών μια ανώτερη μαχητική ποιότητα. Μια αντι-βία των διψασμένων κόντρα στην κυρίαρχη βία του κράτους, ως πωλητή φυσικών πόρων σε τιμή ευκαιρίας, που θα παλεύει και θα αγωνίζεται για να  καταργήσει κάθε σωλήνα αμιάντου που υπάρχει στο δίκτυο ύδρευσης, κάθε χλωριωτή, αλλά και συγχρόνως κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης για μια κοινωνία επιτέλους ελεύθερη από τα δεσμά του καπιταλιστικού κράτους και του κεφαλαίου.

Καλούμε τις εργατικές ομάδες, τους άνεργους, τη σκεπτόμενη και μαχόμενη μερίδα της κοινωνίας που νιώθει την ανάγκη του συντονισμού και της ενότητας του αγώνα να δημιουργήσει μια πανελλαδική ταξική- επαναστατική επιτροπή με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους προκειμένου να παλέψει για το δικαίωμα στο νερό. Για μας και τα παιδιά μας.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει το διήμερό σας και εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες του. Ταυτόχρονα δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται από τις τάξεις σας για όσες διώξεις και εκβιασμούς δέχονται από τη νέα φασίζουσα δημοτική αρχή Βόλου.
ΕΕΚ
Βόλος 26/11/2014