Κυκλοφορεί το 67ο τεύχος του «Κονσερβοκουτιού»

 

Κυκλοφόρησε παραμονές του τριημέρου για τον εορτασμό της 45ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το νέο (67ο) τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι», του εντύπου της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας. Κεντρικό σύνθημα στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού μας είναι το εξής: «Η ώρα των αναδρομικών της νεολαίας».

Το σύνθημα αυτό δεν «προήλθε» από κάποιο αγώνα της νεολαίας, αλλά από τον διεκδίκηση τω… συνταξιούχων.

Ο λόγος για «αναδρομικά» που ζητάνε αυτήν την περίοδο οι απόμαχοι της δουλειάς. Δηλαδή για τις περικοπές των αποδοχών τους, τις οποίες υποστήκανε το 2011 και 2012, κρίθηκαν αντισυνταγματικές και τώρα πρέπει να τις πάρουν πίσω.
Το ίδιο πρέπει να κάνει και η νέα γενιά: Να ζητήσει πίσω όσα της στέρησε έως τώρα η χρεοκοπία του καπιταλισμού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να παλέψει για να έχει το… στοιχειώδες : Το ίδιο της το μέλλον, τη ζωή που βρίσκεται μπροστά και όχι πίσω της.

Αυτό το μέλλον δεν υπάρχει μέσα στον καπιταλισμό της μεταμνημονιακής λιτότητας έως το 2060, των ισόβιων χρεών σε τράπεζες και δημόσιο, της πλήρους εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της φοίτησης χωρίς στέγαση, της αέναης περιπλάνησης στη ζώνης της ανεργίας –part time δουλειάς, των δολοφονιών όπως εκείνης του Zακ Κωστόπουλου.
Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι» θα διαβάσετε για το μεταμνημονιακό εργασιακό και ασφαλιστικό πεδίο, το προσφυγικό, την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, τα 10 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Το νέο τεύχος του περιοδικού «Κονσερβοκούτι» θα το βρείτε:
στο βιβλιοπωλείο-cafe Locomotiva (Σολωμού & Μπόταση στα Εξάρχεια)
στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου (Ιδομενέως 32, Ίλιον)
στο στέκι Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. (Αρκαδίου 2, Δάφνη)
στη Λέσχη της Νέας Προοπτικής στην Πάτρα (Έλληνος Στρατιώτου & Γιαννιτσών, Πάτρα)