ΛΑΡΙΣΑ , ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στις 29/8, στο Ωδείο της Λάρισας που βρίσκεται μπροστά στην πλατεία Λαού που για έκτακτους λόγους, μετονομάστηκε σε πλατεία ΜΑΤ-Ασφάλειας.
Αιτία, η αντιφασιστική κινητοποίηση που οργανώθηκε για την “υποδοχή” του προφυλακισμένου περιφερειακού συμβούλου της ναζιστικής χρυσής αυγής και πρώην βολιώτη βουλευτή, προφυλακισμένου σήμερα, Ηλιόπουλου.
Ο επίδοξος πιστολέρο του Βόλου ήρθε με χειροπέδες κι ήθελε να ορκιστεί. Καμιά 40αριά ναζισιτκά αποβράσματα ήρθαν να του συμπαρασταθούν όπως επίσης και 6-7 διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις και πλήθος ασφαλιτών και παπάδων.
Εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων δεν ορκίστηκαν και αποχώρησαν καθώς οι “συγγενείς” των φασιστών ηδη βρίσκονταν ανενόχλητοι μέσα στην αίθουσα του Ωδείου της Λάρισας.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες των δυνάμεων του νόμου και της τάξης, η πλατεία παρέμεινε του Λαού καθώς πλήθος κόσμου και διαδηλωτών αποδοκίμασε τους ναζιστές και τους συμπαραστάτες τους με αποτέλεσμα να πέσουν δακρυγόνα και κροτίδες κρότου λάμψης προκειμένου να εκκενωθεί η πλατεία η οποία όμως ξαναγέμιζε αμέσως με κόσμο που αψηφούσε τις δυνάμεις καταστολής.

Θύματα της αστυνομικής βίας υπήρξαν και δύστυχοι ματατζήδες που δεν πρόλαβαν να φορέσουν τις μάσκες τους καθώς έλεγχαν τα οργανωμένα μπλοκ, ενώ τα δακρυγόνα έπεσαν πίσω τους απροειδοποίητα,  με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε καταστήματα για να γλυτώσουν. Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της αστυνομικής βίας που για να προστατέψουν τα υψηλότερα αφεντικά τους έπνιξαν τούς συναδέλφους τους στο κλάμα.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση είχε κληθεί από αντιφασιστικές κινήσεις της Θεσσαλίας και συμμετείχαν το ΕΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι με το εκλογικό του ποσοστό) και μπλοκ του αντεξουσιαστικού χώρου. Εκπληκτικό παραμένει το γεγονός ότι ένα από τα λίγα εργατικά κέντρα που η πλειοψηφία του βρίσκεται στην αριστερά (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) δεν κινητοποίησε ούτε ένα σωματείο για την παραμάζωξη των φασιστών. Ίσως γιατί παρά τα περιστατικά (χαστούκια σε  Κανέλη/Δούρου, μαχαιρώματα μεταναστών, απόπειρα δολοφονίας στο Πέραμα, δολοφονία Φύσσα) πρέπει να τους τιμωρήσουμε στις κάλπες;
Γιάννης Χατζηγιάννης
http://ergatis.wordpress.com/