ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ, 24/04, 12.00

Συγκέντρωση έξω από την τουρκική πρεσβεία, στην πλ. Ρηγίλλης οργανώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου 24/4/2021 για την απελευθέρωση του επί 37 χρόνια κρατούμενου στις τουρκικές φυλακές Αλί Οσμάν Κοσέ. Η ανακοίνωση της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν αναφέρει:

Ο Αλί Οσμάν Κοσέ είναι ένας σύντροφος που αγωνίζεται για την ελευθερία των λαών της Τουρκίας και της γης. Φυλακίστηκε στον αγώνα για μία ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσιαλιστική χώρα και πέρασε 37 χρόνια, από τα 63 του στις φυλακές. Η φυλάκισή του ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 1980, την εποχή της ποδηγετούμενης από τις ΗΠΑ, στρατιωτικής χούντας.

Έζησε τη μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση, στις τουρκικές φυλακές, που πραγματοποιήθηκε 19-22 Δεκεμβρίου 2000, εναντίον των πολιτικών κρατουμένων και τη μεγάλη αντίσταση ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης.

Ο σύντροφος βρίσκεται 37 χρόνια στις φυλακές και από το 2000 και έπειτα σε απομόνωση. Αυτή η συνθήκη κατέστρεψε την υγεία του και έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να μείνει μόνος του. Η ιατρική γνωμάτευση δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς να κρατιέται από κάπου ή να βοηθιέται από κάποιον. Δεν μπορεί μόνος του, ούτε να περπατήσει, ούτε να πλύνει τα ρούχα του, ούτε  να κάνει ντους, ούτε και να  φάει. Έχει διαγνωστεί με καρκίνο, έχοντας όγκο 9 εκατοστών στο νεφρό του.

Πέραν αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης παρουσιάζει προβλήματα και μνήμης με αποτέλεσμα πολύ συχνά να ξεχνάει τις ώρες που πρέπει να λάβει τα φάρμακά του και τους συντρόφους του. Έχει προβλήματα στην ακoή, στην όραση και την πίεσή του. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή βοήθεια. Το περιβάλλον της φυλακής και του λευκού κελιού επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάστασή του. Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του, για λόγους υγείας.

Ο Αλί Οσμάν Κοσέ είναι ένας διεθνιστής σύντροφος με 45 χρόνια αγωνιστικής πορείας, 45 χρόνια πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Από τις πολιτικές τους για τις φυλακές έχασε την υγεία του. Να σταθούμε στο πλευρό του, να μην τον αφήσουμε να πεθάνει μέσα στα κελιά. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ALI OSMAN KÖSE

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ, 24/04, 12.00

 Λαϊκό Μέτωπο

Αντι-Ιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)