Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής κρατείται στις φυλακές του Ισραήλ χωρίς δίκη – Κάνει απεργία πείνας για πάνω από 81 ημέρες– Η ζωή του σε άμεσο κίνδυνο

του ανταποκριτή μας (Ιερουσαλήμ)

Ο Μαχέρ Αχράς, Παλαιστίνιος φυλακισμένος από τα τέλη Ιουλίου, χωρίς δίκη στις φυλακές του Ισραήλ, την Τετάρτη 14/10 ξεπέρασε τις 81 ημέρες απεργίας πείνας, η υγεία του επιδεινώνεται πολύ γρήγορα και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να χάσει τη ζωή του. Ο Μαχέρ 49 χρονών, είναι κάτοικος της περιοχής Τζενίν στη Δυτική Όχθη και κινδυνεύει να πεθάνει. Βρίσκεται τώρα έγκλειστος στο νοσοκομείο Κάπλαν στην πόλη Ρεχοβότ. Παραμένει φυλακισμένος κατ’ εντολή του δικαστή, ο οποίος αρνείται να τον ελευθερώσει παρόλο που η υπόθεσή του πρόκειται να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

Όλο το σύστημα αυτό που περιλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας (Σαμπάκ) επιτρέπει το έγκλημα να παραμένει κάποιος φυλακισμένος, χωρίς δίκη και χωρίς καταδίκη, στο χείλος του θανάτου.

Σύμφωνα με την πληροφορία που έδωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας, ο Αχράς “συμμετέχει σε δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής” (άρθρο της Ιλάνα Χάμερμαν, στην εφημερίδα Α-Άρετς της 16/10/20) Προφανώς κάποιος που βρίσκεται στην κατάσταση του Αχμάντ Αχράς δεν αποτελεί κίνδυνο. Έχουμε να κάνουμε μόνο με την επιθυμία καταστολής του παλαιστινιακού αγώνα, με την παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. Μπροστά μας έχουμε την ακτινογραφία ενός καθεστώτος διεστραμμένου, αντιδημοκρατικού, αποικιοκρατικού και αντιδραστικού.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Αχμάντ Αχράς!