Το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DİP–Τουρκία), αδελφή οργάνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ελλάδα), στο 6ο συνέδριό του, που συνήλθε τον Σεπτέμβριο στην Ιστανμπούλ, απαιτεί την απελευθέρωση του Άραβα-Λιβανέζου κομμουνιστή μαχητή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπντάλλα. Ο Αμπντάλλα είναι ίσως ο πιο μακροχρόνια πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο. Αν και η έκτιση της ποινής του στη Γαλλία έχει λήξει προ 22 χρόνων, η γαλλική ιμπεριαλιστική «δημοκρατία» τον κρατάει στη φυλακή.

Η ψηφισμένη ομόφωνα απόφαση του DİP αναφέρει:

Ο Λιβανέζος κομμουνιστής μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης κρατείται αιχμάλωτος του ιμπεριαλισμού επί 37 χρόνια. Ο σύντροφος Ζωρζ Αμπντάλλα, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του αντισιωνιστικού αγώνα ως μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και των Ενόπλων Επαναστατικών Ομάδων του Λιβάνου, συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση των Γάλλων ιμπεριαλιστών σε συντονισμό με το σιωνιστικό κράτος. Από τότε, ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός έχει στοχοποιήσει αυτόν τον διεθνιστή μαχητή. Αν και, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, ο χρόνος της φυλάκισής του θα μπορούσε να είχε τελειώσει το 1999, ο σύντροφος Αμπντάλλα κρατείται ακόμα στα μπουντρούμια του γαλλικού ιμπεριαλισμού επειδή δεν έδειξε σημάδια μεταμέλειας. Κάποια έγγραφα του 2013 που διέρρευσαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι η Χίλαρι Κλίντον, τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε συμβουλεύσει τη γαλλική κυβέρνηση μέσω email να επινοήσει έναν τρόπο για να κρατήσει στη φυλακή τον Ζωρζ Αμπντάλλα.

Αυτό αποκαλύπτει την ουσία της σημασίας του Ζωρζ Αμπντάλλα για τους κομμουνιστές της Μέσης Ανατολής. Είναι ένας κομμουνιστής που εξέτισε 22 χρόνια παραπάνω στη φυλακή, χωρίς ούτε ένα παράπονο, επειδή δεν έκανε πίσω από την υπεράσπιση της επαναστατικής υπόθεσης και αφιερώθηκε στον αντιιμπεριαλιστικό και αντισιωνιστικό αγώνα. Ένας επαναστάτης πολεμιστής της Μέσης Ανατολής εναντίον του οποίου ο αμερικανικός και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός καθώς και το σιωνιστικό κράτος έχουν συγκροτήσει ένα ενιαίο μέτωπο. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, μεγαλύτερη δυνατή διάκριση για έναν επαναστάτη;

“Freedom For George abdallah”. Έργο του Khaled Fanni: https://www.deviantart.com/khaledfanni

Ο Ζωρζ Αμπντάλλα δεν είναι απλώς ένας κρατούμενος και η υπεράσπισή του δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα απλό ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περίπτωση του Ζωρζ Αμπντάλλα έχει γίνει ένα λάβαρο στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και όλες τις περιφερειακές αντιδραστικές κυβερνήσεις. Πίσω από αυτό το λάβαρο συγκεντρώνονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου και πρωτίστως της Μέσης Ανατολής. Ως επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Μέσης Ανατολής, το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DİP) κρατά σφιχτά αυτό το λάβαρο. Είμαστε σίγουροι ότι θα σηκώσουμε και θα κυματίσουμε το λάβαρο που συμβολίζει ο Ζωρζ Αμπντάλλα πάνω από τα υψώματα μιας Μέσης Ανατολής απελευθερωμένης από όλες τις ιμπεριαλιστικές και κυρίως τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, σε μια Μέση Ανατολή θεραπευμένη από τον καρκίνο του σιωνισμού, απαλλαγμένη από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις των συνεργατών του ιμπεριαλισμού – δηλαδή στην υψηλότερη μορφή έκφρασή της, σε μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Μέσης Ανατολής. Μέχρι τότε, δεν θα πάψουμε να απαιτούμε την απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπντάλλα και την επιστροφή του στην πατρίδα του, τον Λίβανο, σύμφωνα με τη θέλησή του.

Ο αγώνας του Ζωρζ Αμπντάλλα είναι και δικός μας αγώνας. Οι εχθροί του είναι εχθροί μας.

Λευτεριά στον Ζωρζ Αμπντάλλα τώρα!

Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DİP – Τουρκία)
Ιστανμπούλ, Σεπτέμβριος 2021

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το 6ο συνέδριο του DİP στην Τουρκία,
τον Σεπτέμβρη του 2021
Μετάφραση Θ.Κ.