ΛΙΒΑΔΕΙΑ: KΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που έγινε στις 13/9/16, αποφασίστηκε να δοθεί στους πρόσφυγες η μεγάλη αίθουσα συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων που έχει στην κατοχή του το ΕΚΛ, αφού βεβαίως πρώτα επισκευαστεί.

Με αυτή του την απόφαση το EKΛ επικυρώνει την στάση του δίπλα στους πρόσφυγες μετά από την επιτυχή κατάληξη της μάχης για την αποτροπή ανοίγματος στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Λιβαδειά.      

Μετά από πάλη 2,5 μηνών καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση των Σύριζα-Ανελ και την Δημοτική αρχή για το άνοιγμα «στρατοπέδου συγκέντρωσης» -στα πλαίσια του προγράμματος της δήθεν φιλοξενίας προσφύγων-, αποτράπηκε η εγκατάσταση προσφύγων στις εγκαταλελειμμένες εργοστασιακές μονάδες, ή σε στάβλους(!), που πρότεινε η «φιλόξενη» κυβέρνηση με τους υποστηρικτές της.

Η πρόταση του ΕΚΛ από την πρώτη στιγμή διατυπωμένη από το ΔΣ του στη συνεδρίαση του Ιουνίου, ήταν: φιλοξενία των προσφύγων εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης, σε διαμερίσματα ή δημόσια κτήρια, που μπορούν να διαμορφωθούν για τις ανάγκες στέγασής τους.

Έτσι, μετά από 2,5 μήνες πάλης, με καταγγελίες και παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, απέσπασε μια υπόσχεση από το υπουργείο για τη λύση που πρότεινε, αν εντος 15ημερων βρίσκονταν οι απαραίτητες κατοικίες στην πόλη, ώστε να στεγαστούν 350 πρόσφυγες.

Τότε την τελική λύση έδωσαν οι Λειβαδίτες με τη προσφορά 70 και πάνω κατοικιών.

Σ.Π.