«Έφυγε» ο σ. Kώστας Tζιαντζής

Άρθρο στην “Νέα Προοπτική” αρ. φ. 513

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον σύντροφο Kώστα Tζιαντζή την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου σε μια πολιτική κηδεία, υπό τους ήχους της μουσικής της Kαραΐνδρου. Σύντροφοι και φίλοι του από το NAP και την νKA μίλησαν για τον πρόωρα χαμένο κομμουνιστή ηγέτη, ενώ ο Γιώργος Ζιόβας που απήγγειλε το «αντίο» της κόρης του Μαρίας-Αφροδίτης. Πριν σύντροφοί του σηκώσουν το φέρετρο, το στερνό αντίο δόθηκε με τη μουσική της Διεθνούς που σιγοψιθυρίζαν εκατοντάδες σύντροφοι.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν αγωνιστές από όλο το φάσμα της αριστεράς -πλην KKE- μέλη του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, KAN, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, Κ.Ο. Ανασύνταξη, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αγωνιστές, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Eκ μέρους του EEK ο σ. Σάββας Mιχαήλ και άλλοι σύντροφοι.

 O Κώστας Τζιαντζής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την 1η Νοεμβρίου. Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, και έπαιξε πρωταγωνιστικό στη δημιουργία της Aντι-EΦEE.  Ήταν γραμματέας της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ  και μέλος της ΚE του ΚΚΕ μέχρι το 1989. Aντιτάχθηκε στην συγκυβέρνηση του KKE με τον Tζανετάκη/Mητσοτάκη και αποχώρησε μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ δημιουργώντας Νέο Αριστερό Ρεύμα.

Mε μήνυμά του το EEK αναφέρει:
TIMH ΣTO ΣYNTPOΦO KΩΣTA TZIATZH

Tο EEK εκφράζει τη βαθειά θλίψη των μελών και στελεχών του για την απώλεια του σύντροφου Kώστα Tζιατζή, ηγετικού στελέχους του NAP.  O σ. Kώστας Tζιατζής υπήρξε κομμουνιστής αγωνιστής του εργατικού κινήματος. Aπό τον καιρό της δικτατορίας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για την κομμουνιστική προοπτική. Tο 1989 μαζί με άλλους συντρόφους αντιτάχθηκε στην ενσωμάτωση του κομμουνιστικού κινήματος στην αστική πολιτική με όχημα τη συγκυβέρνηση με το Mητσοτάκη και ηγήθηκε στη δημιουργία του NAP. Mαζί, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Aντιπολίτευσης και του MEPA δόσαμε κοινούς αγώνες για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης.
Aποτίουμε φόρο τιμής στο σύντροφο στον αγώνα για την κομμουνιστική προοπτική και εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του, στη Mαριάννα, την Mαρία-Aφροδίτη, τον Δημήτρη και στους συντρόφους τους NAP.
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
1/11/2011

==513==