Μαζικοί φορείς συγκεντρώνονται στην πλατεία Υμηττού το Σάββατο 10/4, στις 11:00 π.μ. αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψουν τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ σε… υπουργούπολη. Η ΜΑΡΙΔΑ, η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού σε προκήρυξή της αναφέρει:

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Κυβερνητικού Δημάρχου Μπινίσκου για την δημιουργία ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 9 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ στην ΠΥΡΚΑΛ, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες εν μέσω πανδημίας αλλά και με το λαϊκό αίσθημα και τις μέχρι τώρα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση της πανδημίας, χωρίς αναγκαίες προσλήψεις μονίμου υγειονομικού προσωπικού, με ένα ΕΣΥ αποδεκατισμένο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με απηρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή νοσοκομείων, με διάλυση έως και ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας, εξαγγέλλουν φαραωνικού τύπου έργα μακριά από της ανάγκες της εποχής.

Πίσω από την επιφάνεια κρύβεται ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να κρυφτεί η υγειονομική κρίση, η οικονομική χρεοκοπία και βέβαια ένα μεγάλο φαγοπότι των «κολλητών» κατασκευαστικών εταιρειών και των «κοινωνικών μηχανικών» (μιζαδόρων επί το λαϊκότερο).

Εδώ βεβαίως δεν είναι Τουρκία, που ενώ ο λαός υποφέρει ο Ερτογάν χτίζει παλάτια αλλά Σουλεϊμάν. Εδώ είναι Ελλάδα. Φτιάχνουμε υπουργικά κάστρα – «Υπουργούπολη» και πρωθυπουργικό γραφείο στο πρώην γραφείο του Μποδοσάκη.

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια στο τύπο αλλά και στην Δημοτική Αρχή, καθώς έχουν για μόνο θεό τα οικονομικά και το κέρδος, μιλάνε για οικονομικό όφελος της μετακόμισης …. (λες και θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις). Λένε θα αναβαθμιστεί τουριστικά το Κέντρο της Αθήνας με την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων που θα αδειάσουν και θα γίνουν ξενοδοχεία. Αν θα τα συνδυάσουν μάλιστα με τον μεγάλο περίπατο (-περίδρομο) του Μπακογιάννη, το τσιμέντωμα της Ακρόπολης της Μενδώνη στην Αθήνα και το Καζίνο και τους ουρανοξύστες -ξενοδοχεία στο Ελληνικό, πέρα από την κακογουστιά και την ρεμούλα, γίνεται φανερή η αδιαφορία για τις λαϊκές ανάγκες. Λένε πως θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα αποδοθεί ένα μέρος για πράσινο και κοινές χρήσεις στους δημότες. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το αντίθετο.

  • Το πράσινο θα είναι κάτι σαν πρασιά του «κάστρου της Υπουργούπολης» και την φροντίδα και εκμετάλλευση δεν θα την έχει ο δήμος αλλά ιδιώτης.
  • Ο μεγάλος κλειστός χώρος της ΠΥΡΚΑΛ περιβάλλεται από τα μικροστενά και δρόμους της Δάφνης και του Υμηττού που είναι κυκλοφοριακά φορτωμένα σήμερα, το μετρό της Δάφνης δεν φημίζεται για το μέγεθος του, ενώ υπάρχει πλήρης απουσία νοσοκομείου ή κέντρου υγείας που είναι και σήμερα άμεσα απαραίτητα.

Τέλος, ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ ανήκει στον λαό που έναν αιώνα τώρα είναι συνδεδεμένος με την ζωή και την ιστορία των εργαζόμενων της περιοχής και των γύρο δήμων. Δεν είναι κληρονομιά σε χωράφι του παππού του Μητσοτάκη, ούτε έδωσε στον Δήμαρχο Μπινίσκο πληρεξούσιο να τον εκποιήσει.

Όσο για τους 300 εργαζομένους της ΠΥΡΚΑΛ που έχουν ποτίσει με τον ιδρώτα τους το χώρο, η ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασής τους είναι αναγκαίος όρος άμεσα, καθώς υφίσταται ζήτημα επιβίωσης.

Απαιτούμε άμεση σύγκληση δημ. Συμβουλίου και λογοδοσία της δημοτικής αρχής για τις μυστικές συνομιλίες πίσω από τις πλάτες του δημ συμβουλίου.

Σαν συλλογικότητα, η ΜΑΡΙΔΑ δεν θα αρκεστεί στο… «συνένοχο στον φόνο δεν θα με έχετε», αλλά καλούμε σε προσφυγές, σε ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, κινητοποιήσεις και συζητήσεις με μόνο αίτημα

Η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει μόνο ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δάφνη-Υμηττός 9/4/2021