ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

 

Εμπρός να ανατρέψουμε την τροϊκανή κυβέρνηση μέσα από γενική πολιτική απεργία διαρκείας
Όλο το εργατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα αγωνιώδες ερώτημα: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Εδώ και δυο χρόνια οι αγώνες των εργαζομένων  χαρακτηρίζονται από μαζική συμμετοχή, διάρκεια, πάθος. Το έναυσμα το έδωσε ο αγώνας  των χαλυβουργών που επί ΕΝΝΕΑ μήνες αντιστάθηκαν στην επίθεση των καπιταλιστικών κυβερνήσεων  Παπανδρέου- Παπαδήμου- Σαμαρά. Το μελανό σημείο αυτής της απεργίας  δεν ήταν η διάρκειά της αλλά η παρουσία της ναζιστικής Χ.Α. Ποιος την κάλεσε, ποιος της έδωσε βήμα απομένει να διευκρινιστεί.
Στη συνέχεια άρχισε ο αρμαγεδδώνας των απολύσεων των καθηγητών, ιδίως στην τεχνική εκπαίδευση που βρίσκονται στον  6ο μήνα της μάχης  ενάντια στην ακροδεξια κυβερνηση  Σαμαρά- Βενιζέλου.
Ακολούθησε ο αγώνας των διοικητικών στα πανεπιστήμια που διήρκεσε πάνω από 4 μήνες.  Επίσης ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών που συνεχίζεται.
Λίγες βδομάδες πριν την λήξη της απεργίας των διοικητικών –που δεν ηττήθηκε αλλα υπονομεύτηκε σφόδρα εκ των έσω- ξεκίνησε μια απεργία από ένα σώμα εργαζομένων που οι περισσότεροι γνώριζαν την λέξη απεργία μόνο από το Ελληνικό λεξικό.
Ήρθε λοιπόν και η σειρά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, του νοσηλευτικού και εργαστηριακού προσωπικού να απολυθούν ουσιαστικά en block και 9000 εργαζόμενοι να ριχτούν στον Kαιάδα της ανεργίας. Ξεκίνησε λοιπόν μια απεργία στις 25 Νοέμβρη με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής.
Η  απεργία αυτή αφορούσε μόνο τους γιατρους του ΕΟΠΥΥ; Βέβαια ΟΧΙ. Αφορούσε και αφορά κυρίως 10.000.000 ασφαλισμένους -δηλ. τον ελληνικό λαό- που δίνονται λεία στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας ντόπια και ξένα, που ηδη ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν και να μας γδάρουν όλους.
Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάνω από τριάντα 24ωρες απεργέες της ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ. Ήταν αυτό που απαιτούσε και απαιτεί  η αναγκη ενός ολόκληρου λαού, που μετατρέπεται σε έθνος αποκλήρων από τα συνεχή μνημόνια που επέβαλλε η κυβέρνηση των προθύμων; Ή ήταν τουφεκιές μιας γραφειοκρατίας καθισμένης στο σβέρκο μιας ανίκητης ακόμη εργατικής τάξης; Γραφειοκρατών που ζουν σαν παράσιτα από τα ψίχουλα των πατρόνων τους και από το αίμα των εργαζομένων. Απεργούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ 2,5   μήνες και τα παράσιτα αυτά της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  έχουν λουφάξει. Δεν γνωρίζουν αυτό το ‘κουρελι’ που έχει καταθέσει στον ‘ναό της δημοκρατίας’  σαν νομοσχέδιο διάλυσης της πρωτοβάθμιας υγείας, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου μέσω του γνωστού φασίστα υπουργού υγείας με τις χιτλερικές απόψεις περί αίματος και φυλής; Το νομοσχεδιο αυτό δεν οξύνει την ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική –υγιειονομική κρίση; Πού είναι τα σωματεία των εργαζομένων του νοσηλευτικού και εργαστηριακού  προσωπικού; Για πόσο νομίζουν ότι μπορούν να κρύβονται; Οι μέρες όλων αυτών είναι μετρημένες.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;
Αυτή η χρεοκοπημένη κυβέρνηση  όργανο των τραπεζιτών και της τρόικας ούτε μπορεί ούτε θέλει να λύσει και το πιο  μικρό προβλημα των εργαζομένων· προσπαθεί να κυβερνήσει με ένα κράτος  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα ματ και το καμουτσίκι του χωροφύλακα.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Οι εργαζομενοι δεν μπορουν να λυσουν από μονοι  τους κανενα συντεχνιακο αιτημα. Μπορουν και πρεπει όμως να ενωσουν τους αγωνες τους  και μεσω των δικων τους οργανων –όπως τα Ανεξαρτητα  Κεντρα  Αγωνα –να παλεψουν για την δικια τους εργατικη εξουσια ανατρεποντας την καπιταλιστικη κυβερνηση  με γενικη πολιτικη απεργια διαρκειας.
Aθήνα 6-2-2014

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA