ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη η πορεία και συγκέντρωση στην ουκρανική πρεσβεία που καλέστηκε από την «αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία».

Με τη συμμετοχή πολλών οργανώσεων της αριστεράς και ανένταχτου κόσμου πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση η οποία πορεύτηκε 5 χιλιόμετρα για να φτάσει στην πρεσβεία της ουκρανικής κυβέρνησης των φασιστών  και ολιγαρχών.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη είναι γεγονός και θα συνεχίσει την υπεράσπιση του ηρωικού αγώνα που δίνουν οι εργάτες της Ουκρανίας, όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση του Κιέβου, τους φασιστές και τους ντόπιους ολιγάρχες, αλλά και απέναντι στο ΝΑΤΟ, τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό.

Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την εκεχειρία που υπέγραψαν η ουκρανική και ρώσικη κυβέρνηση. Μια εκεχειρία που όμως δίνει την ευκαιρία στα αποδιοργανωμένα Ουκρανικά στρατεύματα να ανασυνταχτούν, αλλά και στο ΝΑΤΟ να στείλει στρατεύματα από διάφορες χώρες, διοργανώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί η χαρακτηριστική απουσία των ΚΚΕ, Σύριζα και ΣΕΚ από τη διαδήλωση.

Για το ΕΕΚ είναι ξεκάθαρο: δε χωρούν ίσες αποστάσεις!  Ίσες αποστάσεις σημαίνει υπεράσπιση της κυβέρνησης του Κιέβου. Υπεράσπιση και δικαίωση  των εγκλημάτων και των σφαγών των εργατών, στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. Ίσες αποστάσεις σημαίνει δικαιολόγηση των βομβαρδισμών στην Ανατολική Ουκρανία. Ίσες αποστάσεις σημαίνει προδοσία της υπόθεσης της εργατικής τάξης. Η ειρήνη δεν  ταυτίζεται με αφοπλισμό των εξεγερμένων, ας θυμηθούμε την σταλινική προδοσία στη συμφωνία της Βάρκιζας. Μια συμφωνία που την ακολούθησε αφοπλισμός, εξορίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις.

Καμία ειρήνη δεν θα εξασφαλιστεί παρά μόνο με την νίκη των εξεγερμένων εργατών.

Το ΕΕΚ συμμετείχε με αυτήν την λογική στη διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της νίκης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ. Η ηρωική μάχη των ουκρανών δεν είναι ζητημα μόνο των ουκρανών, είναι ζήτημα της εργατικής τάξης όπου γης.

Η τελική δικαίωση των όπλων των εξεγερμένων θα είναι η Παγκόσμια Επανάσταση κι ο Σοσιαλισμός!

Άντα Παπαδάτου