112 νεκροί, 760 τραυματίες

του Θόδωρου Κουτσουμπού

Τα πουλιά, κατά την μετανάστευσή τους, οι κυνηγοί με κάποια συνείδηση δεν τα σκοτώνουν, όταν κουρασμένα, πεινασμένα και διψασμένα κατεβαίνουν στις πηγές να πιουν νερό.

Τους ανθρώπους που πεινασμένοι, διψασμένοι, με τα σπίτια τους γκρεμισμένα, χτυπημένοι από ασθένειες, προσέρχονται για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει με το σταγονόμετρο τους πυροβολείς; Θάλεγε κανείς όχι. Όμως, το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου αυτό συνέβη. Ένα φρικτό μαζικό έγκλημα συντελέστηκε από τους πολυβολητές των Ισραηλινών τανκς που “επέβλεπαν” τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες περίμεναν την ανθρωπιστική βοήθεια στην οδό Αρ-Ρασίντ στο δυτικό τμήμα της πόλη της Γάζας. Αντί για ανθρωπιστική βοήθεια, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, με πολυβόλα των τανκς “γάζωσαν” με σφαίρες τα κορμιά των πεινασμένων Παλαιστινίων. 112 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες και 760 κείτονταν τραυματίες.

Είναι ένα φρικτό μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας. Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κυριότερος τροφοδότης σε όπλα και χρηματοδότης του Ισραήλ είπαν ότι “δεν έχουν στοιχεία ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε προσωπικά τη νέα σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας”. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η μαζική σφαγή άοπλων και πεινασμένων από όποια Ισραηλινή αρχή κι αν έγινε. Και σε κάθε περίπτωση, το έγκλημα βαρύνει ΚΑΙ τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και συνολικά το κράτος που συμπεριφέρεται σαν κράτος-δολοφόνος.

Για να “θολώσει τα νερά”, η υπηρεσία Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι “λιγότερα από 10 από τα θύματα ήταν αποτέλεσμα των ισραηλινών πυρών” και κατηγόρησε τον “όχλο” ότι κινήθηκε προς το μέρος Ισραηλινού τανκ, φοβήθηκαν οι στρατιώτες και έλαβαν διαταγή από τον αξιωματικό τους να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά και να πυροβολήσουν στα πόδια. Η πραγματικότητα έδειξε ότι ήταν μια σφαγή του “γεναίου Τσαχάλ”, του Ισραηλινού στρατού. Με θύματα άοπλους Παλαιστίνιους ανθρώπους…

Aπό τις 7 Οκτωβρίου τουλάχιστον 30.035 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, μερικές χιλιάδες αγνοούνται μάλλον θαμμένοι στα ερείπια και 70.457 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Πάνω από 5.000 έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη, οι δολοφονίες είναι καθημερινές, ενώ φασίστες Ισραηλινοί έποικοι υπό την προστασία του στρατού εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χωριά με στόχο να εξαναγκάσουν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Κόψτε τη βοήθεια στο σιωνιστικό κράτος. Να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού από την Ερυθρά θάλασσα και την Ανατ. Μεσόγειο.

Κανείς δεν έδωσε στον Μητσοτάκη εξουσιοδότηση να βάλει την Ελλάδα σε πόλεμο κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλοι/όλες το Σάββατο 2 Μαρτίου, 12 – 2 μ.μ. στη διαδήλωση των εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή – Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!