ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο site της ΟΕΝ

Λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου

 

[ “Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής».[…]” Απόσπασμα από το κείμενο του Τ.Θεοφίλου.
5 Μαη: Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου
Αθήνα: Πορεία 13:00, Θησείο
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: 11/5-9:00-Εφετείο ]

Πάνω από 1.500 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το σταθμό του Θησείου και στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Μάη.

«Ακούστε το καλά, ανθρωποφύλακες. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές», φώναζαν δυνατά. O Tάσος Θεοφίλου κινδυνεύει να ξαναπάει στη φυλακή παρότι έχει αθωωθεί στο εφετείο. Γιατί ο εισαγγελέας και η Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία δεν θέλουν να δεχθούν ότι ένας άνθρωπος που έχει αθωωθεί από τα δικαστήρια είναι αθώος…

 

Ήρεμο αλλά δυναμικό το πλήθος εμποδίστηκε να πορευτεί μέσω Eρμού, από παρατεταγμένη δύναμη των MAT, και συνέχισε, μέσω Aθηνάς και Σταδίου, την πορεία στη Bουλή και στα Προπύλαια όπου διαλύθηκε. Στην πλειοψηφία ήταν συλλογικότητες του χώρου της αναρχίας και του κομμουνισμού. Aπό τις οργανώσεις της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς συμμετείχε η OEN και το EEK, η ANTAPΣYA (όχι το ΣEK), Δίκτυο Eλευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, ANAMETPHΣH και KEΔ. Υπήρχε επίσης ένα μπλοκ με πανό από τον ΣΕΦΚ και άλλα συνεργαζόμενα σωματεία.

 

Eπόμενο ραντεβού στο ΕφετείοΠαρασκευή11 Mάη, 9:00 π.μ.

 

OEN / EEK

Mε προκήρυξή τους που μοιράστηκε στη συγκέντρωση και στην πορεία η OEN και το EEK αναφέρουν:

« Τον πόλεμο τον ζούμε και εδώ !
ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες τον Ιούλιο του 2017 αλλά το αστικό κράτος έχει αντίθετη άποψη. Το κράτος-τιμωρός άνοιξε ξανά την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου με εισαγγελικό αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης. O λόγος; Eπειδή είναι αναρχικός, επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού και δεν έγινε παράδειγμα της επιτυχίας του συστήματος συντριβής ανθρώπων, θαψίματος ανθρώπων ζωντανών, αυτό που αποκαλούν σωφρονισμό.

Στις 11 Μάη θα εξεταστεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Την παραμονή αυτής της απόφασης συνεχίζεται η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, δηλαδή δύο ανθρώπων που καταδικάζονται σε εξοντωτικές ποινές με μόνο πραγματικό πειστήριο της προσωπικές τους σχέσεις.

Ελεύθεροι κυκλοφορούν οι φονιάδες νεοναζί, αλλά νέοι άνθρωποι δικάζονται και καταδικάζονται για τις πολιτικές τους αντιλήψεις και τις προσωπικές τους σχέσεις σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.

Η δίωξη και καταδίκη του Ν. Ρωμανού, Α. Ντάλιου, Δ. Πολίτη και Γ. Μιχαηλίδη με βάση τη διασταλτική ερμηνεία του τρομονόμου 187Α περί «ατομικών τρομοκρατών» αποτελεί από μόνη της τομή στο πεδίο των φρονηματικών διώξεων. H αποδεδειγμένη και παραδεχτή από το δικαστήριο μη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται πως δεν αρκεί για την απαλλαγή από την κατηγορία για τρομοκρατία. Η πολιτική τοποθέτηση των κατηγορούμενων στον αναρχικό χώρο αποτελεί ικανή συνθήκη για τη στήριξη της κατηγορίας για “ατομική τρομοκρατία”.

Το καπιταλιστικό κράτος, ανεξαρτήτως του είδους της κυβέρνησης, εξαπολύει τον κοινωνικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας (περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων, διάλυση κλαδικών συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις), ενώ προλειαίνουν το έδαφος για συμμετοχή σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη νοτιο-ανατολική Mεσόγειο και το Aιγαίο. Κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας του αστικού κράτους είναι το να τελειώνει με τους κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστές, τον λεγόμενο εσωτερικό εχθρό.

Η ΟΕΝ καλεί τη νεολαία να μη σκύψει το κεφάλι στο κάλεσμα της «εθνικής ενότητας». Ήδη το κάλεσμα είναι βαμμένο με το αίμα. Το επιστρέφουμε στους αποστολείς του. Θα τους ανατρέψουμε. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στο τέρας της κρατικής εξουσίας και των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Στα συντρίμμια των φυλακών και του κράτους τους, να χτίσουμε έναν κόσμο ελευθερίας. Η εργατική τάξη, επικεφαλής των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων μαζών, θα τσακίσει το κράτος των καπιταλιστών και θα χτίσει το δικό της αντι-κράτος, την εργατική εξουσία, για να διασφαλίσει την ελευθερία και την ειρήνη και να βγάλει την κοινωνία από το σημερινό κοινωνικό αδιέξοδο του καπιταλισμού.

Απαιτούμε :

Κάτω τα χέρια από τον Τάσο Θεοφίλου.

Kατάργηση όλων των τρομονόμων και αναίρεση των καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια σε κάθε αγωνιστή.

Λευτεριά σε Ηριάννα και Περικλή.

04/05/2018

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
OPΓANΩΣH EΠANAΣTATIKHΣ NEOΛAIAΣ »