ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ: Συνεπής αγώνας μέχρι την ανατροπή του κεφαλαίου.

 

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το ΕΕΚ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο βολιώτικο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών το Σάββατο 5 Μάη στις 12πμ στην πλ. Ελευθερίας. Καλούμε για μαζική συμμετοχή κάτω από το πανό του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χορηγήσει άδεια καύσης 200.000 τόννων σκουπιδιών RDF στο τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ, της πολυεθνικής Lafarge, συμπληρώνει το έγκλημα της αδειοδότησης των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην πολυεθνική El-Dorado και του αεροδρομίου Ελληνικού που εκχωρείται στο τουριστικό κεφάλαιο για αξιοποίηση αντί για χρήση ως χώρος αναψυχής και πρασίνου. Η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα Μνημόνια και οι επακόλουθες υποχρεώσεις στους δανειστές, έχουν μαζί με την κοινωνική καταστροφή ένα επιπλέον τίμημα, τη μόλυνση και τη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Αγκαζέ με τη κυβέρνηση βρίσκεται ο “ αγωνιστής” του περιβάλλοντος Μπέος που πρώτα καταθέτει μια μήνυση κατά της ΑΓΕΤ, αμέσως μετά αποφασίζει να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής άλλου καύσιμου υλικού (SRF) από σκουπίδια προς πώληση στην ΑΓΕΤ ή σε άλλους επίδοξους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Οι πόρτες ανοίγουν με διάφορα κλειδιά.
Περιφέρεια και λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν την πάπια για τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα αλλά και την ανησυχία για την ποιότητα του υλικού που καίει τώρα η ΑΓΕΤ ακόμα και στα πλαίσια της νομοθεσίας που ενθαρρύνει τη καύση σκουπιδιών. Έπρεπε η Επιτροπή να ακινητοποιήσει φορτηγό μεταφοράς του υλικού στο εργοστάσιο για να ληφθεί δείγμα που αποδείχτηκε ότι ήταν εκτός προδιαγραφών της νομοθεσίας στην περιοχή των πρωταθλητών του καρκίνου.
Το λόμπι των τσιμεντάδων και των σκουπιδοβιομηχάνων στις Βρυξέλλες καθόρισαν τις προδιαγραφές του καύσιμου υλικού και μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό είναι ασφαλές για την υγεία των πολιτών. Διεθνείς μελέτες επιστημονικών φορέων υποστηρίζουν την ασφάλειά της μεθόδου. Με τον ίδιο τρόπο κάποτε οι τσιγαροβιομηχανίες παρουσίαζαν τις “αβλαβείς” επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία των καπνιστών και μη. Το σκάνδαλο της NOVARTIS μας υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο πως γίνονται όλες οι δουλειές στον καπιταλισμό.
Παπαγαλάκια της Lafarge ισχυρίζονται ότι ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών θα κλείσει το εργοστάσιο. Όμως, τα παπαγαλάκια δεν μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα ή γιατί έκλεισαν τόσα εργοστάσια στην περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι (μόνιμοι κι εργολαβικοί) ή θα μπουν επικεφαλείς του αγώνα κατά της καύσης ή θα μπουν στην υπηρεσία του κεφαλαίου καταστρέφοντας και την ίδια τους τη ζωή. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά διαύλους επικοινωνίας με την εκλογική της βάση που διερράγη ανεπανόρθωτα με το ξεπούλημα που τους έκανε το κόμμα τους με τα Μνημόνια. Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις των μνημονίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) σκίζουν τα ιμάτιά τους για το περιβάλλον αν και έσπρωξαν στην απελπισία και τη φτώχεια εκατομμύρια χωρίς καμιά ντροπή. Ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γνήσιο ενδιαφέρον του πληθυσμού και τη δουλειά της Επιτροπής Αγώνα για να στήσουν νέες δημοτικές παρατάξεις κινηματικού ενδιαφέροντος. Οι μισάνθρωποι φασίστες της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονται ότι πρώτοι ανέδειξαν το θέμα κι ίσως επιχειρήσουν να ανανεώσουν τα ραντεβού της δημοσιότητας στο συλλαλητήριο για να στρέψουν τους προβολείς στις επερωτήσεις τους και όχι στα εγκλήματά τους.
Η Επιτροπή Αγώνα και οι κάτοικοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να αντιταχτούν όχι μόνο στη καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ αλλά να αγωνιστούν με συνέπεια ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της κοινωνικής καταστροφής, χωρίς καμιά εμπιστοσύνη από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του συστήματος. Τα πολιτικά συμπεράσματα του αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι πολύτιμα, αν δεν θέλουμε ο σημερινός αγώνας να μετατραπεί σε έναν αγώνα με προδιαγεγραμμένο τέλος. Υπάρχει μια πολύτιμη εμπειρία που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, όχι μόνο γιατί είμαστε κατά της καύσης αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας πρέπει να ανατρέψουμε το ίδιο το σύστημα. Αντικειμενικός μας στόχος είναι «η κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων» που σημαίνει την πλήρη ανατροπή όλων των των εκμεταλλευτικών σχέσεων του ανθρώπου με τον άνθρωπο, τη φύση και τον ίδιο του τον εαυτό. Αγωνιζόμαστε για «την ανθρωποποίηση της φύσης και τη φυσικοποίηση του ανθρώπου». Αυτό το καθήκον απαιτεί την πλήρη ανατροπή του καπιταλισμού και τη κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη γιατί μόνο αυτή ως «καθολική τάξη» έχει το συμφέρον να καταργήσει κάθε εξουσία που καταστρέφει τη ζωή και το σώμα του ανθρώπου, την ίδια τη φύση.

2/5/2018
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(Τα αποσπάσματα της τελευταίας παραγράφου από τον ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ που γεννήθηκε πριν 200 χρόνια στις 5 Μάη 1818)