Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε στις 6 π.μ της Τετάρτης 8 Φλεβάρη και συνεχίστηκε την Πέμπτη σε όλα τα λιμάνια της χώρας η απεργία των Ναυτεργατών.

Κανένας κάβος δεν έλυσε, καμιά προπέλα δεν γύρισε

Η απεργία από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ έχει ως διεκδικητικό πλαίσιο την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την απόσυρση του νέου αντιδραστικού ΚΙΝΔ που είναι στις επιτροπές της Βουλής, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων.

Το απεργιακό κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά ξεκίνησε από τα ξημερώματα την ενημέρωση καράβι το καράβι καλώντας τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία και τα δίκαια αιτήματά μας.

Η πληροφόρηση που έχουμε από τα κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ από Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο , Κυλλήνη, Ζάκυνθο, Αιδηψό, Κρήτη, Ραφήνα, Λαύριο, Κέρκυρα κ.α δείχνει την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών στην απεργία.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί την προειδοποιητική 48ωρη απεργία ως το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης και επίλυσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων τα οποία οξύνει η αδιαλλαξία εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ.

Η κλιμάκωση των αγώνων είναι μονόδρομος και σε αυτόν πρέπει μαζικά να πορευτούν οι Ναυτεργάτες μέχρι την νίκη!

Μαζική συγκέντρωση του πληρώματος Blue Star 2

Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε συσκέψεις στα πλοία της Ακτοπλοΐας και ενημέρωσε τα πληρώματα για την εξελισσόμενη 48ωρη απεργία, τα αιτήματα καθώς και την στάση εφοπλιστών – κυβέρνησης σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε μαζική συγκέντρωση στο Blue Star 2 στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ο οποίος ανέδειξε τα Ναυτεργατικά προβλήματα, την ανάγκη άμεσης υπογραφής ΣΣΕ, τα εργασιακά καθώς το υπό ψήφιση αντιδραστικό νομοσχέδιο για το νέο ΚΙΝΔ.

Υπογράμμισε τον αναντικατάστατο ρόλο των Ναυτεργατών οι οποίοι θα πρέπει σε όλη την διαδικασία των διαπραγματεύσεων και στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας να έχουν καθοριστικό ρόλο και αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων μας!

Επισήμανε επίσης τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες, την λεηλασία που έχουν υποστεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις, τη ραγδαία συρρίκνωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και στις εφάπαξ αποδοχές τους!

Υπογράμμισε ότι ο δρόμος του οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα είναι αυτός που μπορεί να σπάσει την αδιαλλαξία εφοπλιστών – κυβέρνησης και να οδηγήσει στην επίλυση των συσσωρευμένων και οξυμένων προβλημάτων.

Πορθμείο Καβάλας – Θάσου

Επιχείρηση καταστολής από το Λιμενικό Σώμα

Πλοιοκτήτες – ΥΕΝ – Λιμενικό Σώμα, ενορχηστρωμένα και οργανωμένα βάση σχεδίου επιτέθηκαν στους Ναυτεργάτες και στις απεργιακές φρουρές τους με σκοπό το σπάσιμο της απεργίας στην τοπική πορθμειακή γραμμή.

Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή ήταν ένστολοι και με πολιτικά λιμενικοί οι οποίοι επιστρατεύθηκαν στο θλιβερό αυτό σκηνικό!

Πρόκειται για μια άθλια, αντιδημοκρατική επιχείρηση απροκάλυπτης τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στην απεργία και τα δίκαια αιτήματα μας!

Η επίθεση του πλοιοκτήτη της Thassos Ferries ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα μας με την συνδρομή του Λιμενικού είχε προαναγγελθεί πριν από λίγες μέρες με απειλές, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και κλίμα τρομοκρατίας!

Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον των Ναυτεργατών καθιστούμε υπαίτιους και υπεύθυνους για αυτή την βάρβαρη πράξη: το ΥΕΝ, την πλοιοκτησία Μητσόπουλου και τις Τοπικές Λιμενικές Αρχές Καβάλας και Κεραμωτής.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες να αποκρούσουν τους μηχανισμούς της βίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα τους.

ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Την επίθεση του Λιμενικού κατά των απεργών ναυτεργατών καταγγέλλου επίσης τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ

«Την επίθεση, κατ’ εντολή των εφοπλιστών, της κυβέρνησης του υπουργείου ναυτιλίας, από τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος, σε βάρος ναυτεργατών, εργαζομένων, στο πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΧ» της Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας, που περιφρουρούσαν την 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία, στην Κεραμωτή Καβάλας», γράφει η ανακοίνωση των τριών σωματείων.