Με «όπλο» την αλληλεγγύη, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συνεχίζει

Με «όπλο» την αλληλεγγύη, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συνεχίζει

Μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) συνεχίζει την λειτουργία του στο χώρο του Ελληνικού, όπου στεγάζεται από το τέλος του 2011.
Αυτό σημαίνει ότι δεν οφείλει -προς το παρόν- να εκκενώσει άρον-άρον το χώρο έως τις 30 Ιουλίου, όπως απαιτούσε το τελεσίγραφο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε που ελήφθη στις 31 Μαΐου 2018.
Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα στηρίξει την μετεγκατάστασή του Κοινωνικού Ιατρείου σε κατάλληλο χώρο για να συνεχίσει το έργο του.
Οι λύσεις που θα προταθούν θα συζητηθούν με τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, αναφορικά με την καταλληλότητα του νέου χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει να συνεχιστεί η προσφορά του ιατρείου προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση ανθρώπους.
Τα καλά νέα έφθασαν στο ΜΚΙΕ πριν και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο ΜΚΙΕ, όπου έγινε εκτεταμένη αναφορά για το πολυσχιδές έργο του ΜΚΙΕ αυτά τα χρόνια. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επισκέψεις άνεργων / άπορων / ανασφάλιστων πολιτών στο ιατρείο ξεπερνούν τις 64.150, ενώ οι ωφελούμενοι του ιατρείου, τα φυσικά πρόσωπα υπολογίζονται στα 7.266 άτομα.
Μετά τελεσίγραφο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. Όλοι δήλωναν σοκαρισμένοι. Εκατοντάδες πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, προσωπικότητες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, κοινωνικά ιατρεία, συνδικάτα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με ψηφίσματα, δημοσιεύματα, αφιερώματα, επιστολές και μηνύματα προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Όλοι εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους και απαιτούν την εξεύρεση λύσης για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΚΙΕ.