Δεν σας θέλει ο λαός παρ’ τους μπάτσους σας και μπρος”

της Χρυσούλας Κλεινοπούλου

Μεγαλειώδης η πορεία που ξεκίνησε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, διέσχισε τους δρόμους της Καισαριανής και του Βύρωνα μέχρι την Πλατεία Ταπητουργείου για να καταλήξει στην Πλατεία Αγ. Λαζάρου.

Στο κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα, της ΡΕΚΒ και της Ανυπότακτης Καισαριανής (δημοτικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς) ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αλλά και άλλες συλλογικότητες όπως η Ανυπότακτη Αττική, Φεμινίστριες, Αναρχικές συλλογικότητες.

Εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους απέναντι σε μια χρεοκοπημένη και επικίνδυνη καπιταλιστική κυβέρνηση, βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: “Λευτεριά στον λαό θάνατο στο φασισμό”, “Μητσοτάκη κάθαρμα”, “φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοΐδη” αλλά και “δεν σε θέλει ο λαός παρ’ τους μπάτσους σου και μπρος” που μας θυμίζουν το αντίστοιχο “…παρ’ τη Δέσποινα και μπρος” ή και το παλαιότερο “…παρ’ τη μάνα σου και μπρος”. Ουδείς μπάτσος εμφανίστηκε. Φαίνεται η καταστολή δεν είχε καλά αποτελέσματα ή ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Ο λαός σώζει τον λαό.