Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαρτίου ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία και περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.

1.500 – 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών και έκαναν πορεία προς την πλατεία Εσταυρωμένου και από εκεί πάνω στην Ιερά οδό μέχρι την πλατεία Δαβάκη, όπου το μεγαλύτερο μέρος έστριψε στην Έβρου και από εκεί κατευθύνθηκε στο Μπαρουτάδικο και συγκεκριμένα στο Πατινάζ, ένα σημείο που οι δημοτικές αρχές παρούσα και πρώην εποφθαλμιούν να το «αξιοποιήσουν» – όπως βαφτίζουν την τσιμεντοποίηση.

Η διαδήλωση είχε κληθεί από τη δημοτική παράταξη Ρήγμα στα Δυτικά, που εκπροσωπείται στο Δήμο Αιγάλεω με έναν δημοτικό σύμβουλο. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ομάδες της αριστεράς και της αναρχίας, αλλά και νέα παιδιά της περιοχής που ασφυκτιούν από την αστυνομική καταπίεση. Παρόντες ήταν σύντροφοι του ΕΕΚ.

«Μπάτσοι, tv, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», «Λεφτά για την υγεία, λεφτά για την παιδεία, όχι για κανάλια και την αστυνομία», «φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοΐδη», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα.

Ένας νέος αέρας πνέει στο Αιγάλεω, όπως και σε όλη τη χώρα και σπέρνει φόβο στους κυρίαρχους – ο αέρας του Δεκέμβρη του 2008 και παλαιότερων επαναστατικών εποχών… Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει «τέλος εποχής» με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Δημήτρη Κουφοντίνα γυρίζει μπούμεραγκ. Εμπρός σύντροφοι. Η κράτος του ζόφου δεν θα περάσει!