ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Το απόγευμα της Δευτέρας 29/08 οργανώθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την δολοφονική φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26.

Στην πορεία συμμετείχαν όλες οι καταλήψεις στέγης προσφύγων/μεταναστών της Αθήνας, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και αντιφασιστικές συλλογικότητες, μαζί και το ΕΕΚ με δικό του μπλοκ. Η πορεία με μεγάλη δυναμική και μαζικότητα διέσχισε το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς το δημαρχείο και το Μοναστηράκι, απ’ όπου συνέχισε την διαδρομή της προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και κατέληξε στην Ομόνοια. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η παρουσία των προσφύγων, οι οποίοι με συνθήματα και τραγούδια μετέτρεψαν την πορεία σε μια γιορτή των καταπιεσμένων.

Η επίθεση στην Νοταρά έγινε την Τετάρτη 24/08 στις 03:45 τα χαράματα, όταν “άγνωστοι” έριξαν μολότοφ και γκαζάκια, με ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσουν θύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κατάληψη δέχεται επίθεση από παρακρατικές φασιστικές συμμορίες, αλλά είναι η πρώτη φορά που διαμένουν τόσα πολλά άτομα και οικογένειες με παιδιά μέσα. Ο μοναδικός λόγος που δεν θρηνήσαμε απώλεια ζωών είναι η άμεση αντίδραση των διαμενόντων προσφύγων και των αλληλέγγυων, οι οποίοι μαζί με κατοίκους της γειτονιάς και την πυροσβεστική κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Οι υλικές ζημιές όμως είναι εκτεταμένες και παρά τις εντατικές εργασίες προσφύγων και αλληλέγγυων οι διαμένοντες ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στον χώρο, πράγμα όμως που αναμένεται σύντομα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ αναφέρει:

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καταγγέλλει την επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων της οδού Νοταρά, επίθεση με σαφή παρακρατικά, φασιστικά και σκοτεινά χαρακτηριστικά. Η επίθεση είχε σκοπό να προκαλέσει θύματα, μέσα σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χώρο που είναι γνωστό πως ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αυτοί που επιχείρησαν τη θρασύδειλη επίθεση και που ακόμα δεν έχουν κάνει φανερό ποιοι είναι, είναι σίγουρο πως είναι στριμωγμένοι γιατί οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τους πρόσφυγες όλους αυτούς τους μήνες. Η δημιουργία αντιδράσεων υποτιθέμενων ‘αγανακτισμένων’ πολιτών, δεν βγήκε στους φασιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους. Για αυτό τώρα δρουν στην πλάτη της κοινωνίας.

Πρέπει να τους τσακίσουμε! Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες! Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις! Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες, να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας για ίσα δικαιώματα προς όλους, χωρίς καμιά προϋπόθεση φυλετική, χρώματος ή όποια άλλη! Για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης!
Η επίθεση στη Νοταρά αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο. Αυτοί που επιτέθηκαν ενάντιά τους, θα είναι οι ίδιοι, που πάλι μέσα στο σκοτάδι, θα επιτεθούν σε όποιον αύριο δώσει τη μάχη, σε όποιον από τώρα παλεύει, για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για την ανεργία δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες. Φταίνε οι τράπεζες, τα αφεντικά, το πολιτικό τους προσωπικό, που προτιμά να βάζει λουκέτα όπου δε βγάζει το κέρδος που θέλει. Αυτοί είναι οι εχθροί μας, πρώτα από όλα μέσα στην ίδια μας τη χώρα!

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που επιτρέποντας το κλείσιμο 3 καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο καλοκαίρι, σεβόμενη την ιδιοκτησία της… Εκκλησίας και του Δήμου, έδωσε το πράσινο φως σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος διατηρούν μια πολιτική στρατοπεδοποίησης για τους πρόσφυγες, που την περιφρουρούν οι “λύκοι” της οικονομικής καταστροφής ολόκληρων λαών, η Ε.Ε. και οι στρατοί τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Όλες και όλοι στην Πορεία Αλληλεγγύης που διοργανώνουν οι Καταλήψεις Στέγης Προσφύγων, με αφορμή την παρακρατική-φασιστική επίθεση στην κατάληψη της οδού Νοταρά.

Δευτέρα 29.08.2016 18:00 Προπύλαια

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα