του Ερνέστο Αγγελή

Σε διαδήλωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετατράπηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της Πέμπτης 9 Ιούλη.

Τις προηγούμενες μέρες που παράνομα και καταχρηστικά οι συλληφθέντες κρατούνταν από την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό, χτυπήθηκαν από τα «όργανά» της, τα οποία δεν επέτρεπαν καμία παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματισμένους από τις κακοποιήσεις τους. «Λόγω φόρτου εργασίας» ο ανακριτής διέταξε την κράτησή τους από την Πέμπτη το βράδυ, που συνελήφθησαν (ή την Παρασκευή που προσήχθησαν στα δικαστήρια) μέχρι την Δευτέρα.

Από τις 9:30 το πρωί, όπου η αστυνομία έφερε τους συλληφθέντες διαδηλωτές για ανάκριση, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι με πανό άρχισαν να έρχονται στο χώρο της Ευελπίδων. Με πανό στην αρχή της συγκέντρωσης ήταν και το σωματείο των εργαζόμενων στο Public.

Οι διωκόμενοι διαδηλωτές, πέρασαν από ανάκριση η οποία διάρκεσε μέχρι τις 4 το απόγευμα. Από έξω, οι εκατοντάδες αλληλέγγυοι και κυρίως οι φοιτητές και οι μαθητές, έδιναν ρεσιτάλ αντοχής, φωνάζοντας επί ώρες, συνθήματα ενάντια στον χουντονόμο και τους Χρυσοχουντίδη – Μητσοτάκη, το κράτος της καταστολής και τον καπιταλισμό. Επιπλέον, πολλά είναι τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που έχουν αρχίσει να συλλέγονται, με τα οποία απαιτείται η άμεση παύση των διώξεων στους συλληφθέντες και η κατάργηση του χουντονόμου.

Η είδηση ότι οι διωκόμενοι αφήνονται ελεύθεροι, προκάλεσε ένταση, ενθουσιασμό και νέα έκρηξη συνθημάτων στα δικαστήρια. Οι συγκεντρωμένοι βγήκαν με πορεία από τα δικαστήρια και συνεχίζουν με την πορεία της Πέμπτης 16 Ιουλίου.

Οι διωκόμενοι, εκτός ενός, αντιμετωπίζουν διώξεις έως και σε βαθμό κακουργήματος και τις επόμενες μέρες θα οριστεί η δικάσιμος. Για να θυμηθούμε όμως ένα παλιό σύνθημα: Οι δίκες θα γίνουν του κράτους καταδίκες!

Πηγή φωτογραφιών: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση