Οι ημέρες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της κρίσης σίγουρα έχουν σπρώξει πέρα από τα όρια της φτώχειας πολλούς ανθρώπους, αλλά έχουν σπρώξει μπροστά και τη φαντασία των ανθρώπων για να σπάσουν τους φραγμούς που γεννά η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η αλληλεγγύη βρίσκει νέους δρόμους έκφρασης και η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ένα σταθμό. Και αν οι ρεμπέτικες και λαϊκές μουσικές βραδιές δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για την Εργατική Λέσχη, τώρα είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να την παρακολουθήσουμε μόνο διαδικτυακά!

Ένας λόγος να την παρακολουθήσουμε πέρα από τις όμορφες μουσικές νότες είναι ο σκοπός της συγκεκριμένη συναυλία που δεν είναι άλλος από την “πολιτική και οικονομική ενίσχυση του κλάδου των μουσικών που πλήττονται σημαντικά από τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ”. Αυτή η όμορφη πρωτοβουλία είναι σημαντικό να αγκαλιαστεί από όλους και όλες μας…

Συντονιζόμαστε λοιπόν στο facebook event της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και δεν ξεχνάμε πόσο σπουδαίο είναι υποστηρίξουμε αυτή τη στιγμή τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού, όπως τονίζει άλλωστε το κάλεσμα των διοργανωτών.

Παραθέτουμε τα πλήρη στοιχεία της εκδήλωσης με τους συμμετέχοντες και τους απαραίτητους συνδέσμους:

Διαδικτυακή Συναυλία Ενίσχυσης των Μουσικών οργανώνει η  Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης το Σάββατο 16 Μαΐου στις 19:30 μ.μ.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (ΕΛΝΣ) διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαΐου στις 19:30 μ.μ. διαδικτυακή συναυλία λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, με στόχο την οικονομική και πολιτική υποστήριξη του κλάδου των μουσικών που πλήττονται σημαντικά από τα μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ. Θα συμμετάσχουν αρκετοί καλλιτέχνες που στο παρελθόν στήριξαν με την παρουσία τους την Εργατική Λέσχη, τις πολιτιστικές και άλλες δράσεις της.

Οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό ή την μη διεξαγωγή των καλοκαιρινών φεστιβάλ και των λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, η παρατεταμένη αδυναμία των μουσικών και άλλων εργαζόμενων καλλιτεχνών να εργαστούν, καθώς και ο αποκλεισμός από την καταβολή του επιδόματος μεγάλου μέρους των εργαζόμενων στο χώρο του θεάματος και της μουσικής, θέτουν επιτακτικά ζητήματα επιβίωσης για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η δράση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης αφορά πάντοτε το σύνολο των εργαζομένων,  των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η ΕΛΝΣ καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον κόσμο της τέχνης, φιλοδοξώντας η πρωτοβουλία αυτή να είναι μόνο η αρχή και να συνδεθεί με ένα πλατύ, μαζικό και διεκδικητικό κίνημα αγώνα και αλληλεγγύης για το σύνολο των εργαζομένων.

Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συναυλίας θα κατατεθεί στο τραπεζικό λογαριασμό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού επιβάλλεται να αγκαλιαστεί και να ενισχυθεί από όλες και όλους μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ (κατά σειρά εμφάνισης)

 1. Βασίλης Σκούτας & Δημήτρης Μηταράκης
 2. ΜΠΑΜ (Χαρούλα Τσαλπαρά, Θεοδώρα Αθανασίου, Γλαύκος Σμαργιανάκης)
 3. ΡΕΜΠΕΤΙΕΝ (Αυγερινή Γάτση, Κωστής Κωστάκης, Φώτης Βεργόπουλος, Γιάννης Ζαρίας, Γιάννης Κάτος)
 4. Εύα Ξένου, Βασίλης Κορακάκης, Άγης Παπαπαναγιώτου, Σώτος Τσόγκας
 5. KOMPANÍA (Ιουλία Καραπατάκη, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Τζίμης Γκίνης, Μιχάλης Δάρμας, Γιώργος Παπαδόπουλος)
 6. Εβελίνα Αγγέλου, Ράνια Γκικοπούλου, Γιάννης Παπαβασιλείου, Τάσος Παπαδημητρίου
 7. Μόρφω Τσαϊρέλη, Ασπασία Στρατηγού, Μιχάλης Δήμας, Βασίλης Προδρόμου, Θοδωρής Μέρμηγκας

Εικαστικά: Ηλίας Παπανικολάου

                               ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ             

 • Αγάθωνας, Αλέκος Τσολάκης, Βαγγέλης Χατζηγιάννης
 • Αρμανιάκ: Μαίρη Δεναξά, Αγγέλικα Παπανικολάου, Νίκος Βενετάκης, Γεωργία Μαρίνη
 • Γιώργος Παππάς
 • Δημήτρης Κρανίδας – Κώστας Τσεκούρας
 • Κατερίνα Τσιρίδου – Νίκος Πρωτόπαππας – Αντώνης Ξηντάρης – Θοδωρής Ξηντάρης
 • Κώστας Τσιγώνιας, Αντιγόνη Μπασακάρου, Αργύρης Νικολάου,
 • Μανώλης Πορφυράκης, Ζωή Τσινιάρη
 • Μαρία Φασουλάκη, Πάνος Τσιφτσής
 • Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Γρηγόρης Βασίλας
 • Kosmokrators
 • Sahin: Βασιλική Τσιφτσή, Γιάννα Μαϊστρέλη, Αλέκος Καφούνης
 • Συγκρότημα Κληματαριά – από τα Τρίκαλα
 • Λεωνίδας Μαριδάκης