Ο αγώνας των ηρωικών απεργών πείνας την Τουρκία έχει συγκλονίσει τον κόσμο ιδιαίτερα με το μαρτυρικό τέλος της Helin Bölek, του İbrahim Gökçek από το Grup Yorum και του Mustafa Koçak.

Η αρπαγή του πτώματος του İbrahim Gökçek προκάλεσε ιδιαίτερα το αίσθημα όχι μόνο του τουρκικού και κουρδικού λαού, αλλά όλων των λαών του κόσμου.

Τρεις ηρωικοί απεργοί είναι νεκροί αλλά ο αγώνας τους είναι ζωντανός μαζί και η απεργία πείνας των συντρόφων τους που συνεχίζεται.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, καλεί σε συζήτηση το Σάββατο 16/5, 17:00, στο αμφιθεατράκι στο Λόφο του Στρέφη, για τη διοργάνωση διαδήλωσης προς την Τούρκικη πρεσβεία.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Καλούμε όλες τις ομάδες, τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους όσους έδειξαν και θέλουν να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό, να βρεθούμε σε μια συζήτηση, το Σάββατο 16/5, 17:00, στο αμφιθεατράκι στο Λόφο του Στρέφη, για τη διοργάνωση διαδήλωσης προς την Τούρκικη πρεσβεία.

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαούς της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι’αυτό και το καθεστώς Ερντογάν, φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου İbrahim Gökçek, φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσαγάγοντας μέχρι και τον πατέρα του.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik (132η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (101η μέρα) καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (85η μέρα) και Özgür Karakaya (85η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές: Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού, να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται… Η Νίκη Είναι Κοντά.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya

TO GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ
GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συνέλευση, Σάββατο 16/5, 17:00, στο αμφιθεατράκι στο Λόφο του Στρέφη.

Λαϊκό Μέτωπο
Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν