ΜΙΑ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟ-ΕΜΠΟΡΟΥΣ

ΤΡΙΑΚΟΣΕΣ ΕΞΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΥΡΕΣ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ… ΝΥΧΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
(ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟ-ΕΜΠΟΡΟΥΣ)

Για 4η χρονιά, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα», τη γνωστή «πολιτιστική» – εμπορική φιέστα που συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη, μέχρι πρωΐας, παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Παρότι ο Δήμαρχος λέει με ανακοίνωσή του στις 22/6 πως «ο Δήμος Ιλίου έχει ΜΟΝΟ την ευθύνη της πολιτιστικής εκδήλωσης της “Λευκής Νύχτας”, την οποία προσφέρει δωρεάν στους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων», η αλήθεια είναι άλλη.

Ο Δήμος δημιουργεί τους… «πολιτιστικούς» όρους για παραβίαση κάθε έννοιας ωραρίου των εργαζομένων από την πλευρά των εμπόρων της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που δανειστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν μία νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, την παραπέρα διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση του εθνικού κατώτατου μισθού και την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην απεργία. Εξάλλου, ποτέ ο Δήμος Ιλίου δεν έκανε τίποτα που να εμποδίσει στην πράξη την μνημονιακή λαίλαπα που υπόκειται ο λαός από το 2010.

Η νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές έρχεται ενώ η ανεργία παραμένει σκαρφαλωμένη στο 25%, ένας στους τέσσερις εργαζομένους δουλεύει με μειωμένο ωράριο ή δεν πληρώνεται κανονικά και οι πραγματικοί μισθοί έχουν πέσει έως και 50%.

Επτά χρόνια άγριας λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων έκαναν χειρότερη την ύφεση στην οικονομία, μαζί στις τσέπες των μικρο-εμπόρων που σπεύδουν τώρα -αρπάζοντας την «ευκαιρία» της «Λευκής Νύχτας» στο Ίλιον- να ξεσκίσουν και με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων τους. Δεχόμενοι όμως οι μικρο-έμποροι του Ιλίου στην πράξη το ελεύθερο ωράριο σκάβουν και το δικό τους λάκκο.

Γι’ αυτό, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί:
τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της πόλης να απέχουν από την εμπορική «Λευκή Νύχτα» για να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την πιο άγρια παραβίαση των δικαιωμάτων των συμπολιτών τους που θα «φτύσουν αίμα» στις 25-26/6 πίσω από τις βιτρίνες. Κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων σήμερα για μία μερίδα εργαζομένων ανοίγει το δρόμο για την παραβίαση των δικαιωμάτων όλων των άλλων αύριο.
τους μικρο-εμπόρους της πόλης να απέχουν και αυτοί από τη «Λευκή Νύχτα», μην ανοίγοντας τα καταστήματά τους μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Κάθε παραπέρα απελευθέρωση του εμπορικού ωραρίου θα γίνει τελικά σε βάρος τους, μιας και οι μόνοι που έχουν ευνοηθεί από αυτό το μέτρο είναι οι γίγαντες και όχι οι νάνοι του εμπορίου.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – Κ.Ο. ΙΛΙΟΥ