του Σάββα Μιχαήλ

Λόφος Στρέφη, αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια, Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει και τον Λόφο του Στρέφη, για λογαριασμό του Δημάρχου Μπακογιάννη, της γνωστής φαμίλιας που μας κυβερνά και της Εταιρείας που έχει αναλάβει τον σφετερισμό του ελεύθερου δημόσιου χώρου, απαγορεύουν την συνέλευση της δημοτικής παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στο θεατράκι του Λόφου, που είχε προαναγγελθεί για τις 12 το μεσημέρι μέρες πριν στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων. Η απαγόρευση έγινε χωρίς να τηρηθούν καν τα νομικά προσχήματα.

Οι αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα έμειναν ακλόνητοι για ώρες απαιτώντας να γίνει η συνέλευσή  τους, γνωρίζοντας ότι δεν απειλείται απλώς το δικαίωμά τους στη συνέλευση αλλά η Ελευθερία όλου του λαού. Το Κράτος αναβαθμίζει την καταστολή σε Κατοχή και τρομοκρατία, ενόψει ενός χειμώνα που προβλέπεται και παγερός και θερμός. Αλλά και ο “εχθρός-λαός” αναβαθμίζει τις δικές του αντιστάσεις σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας και αρχίζει να συντονίζεται.

Στη φωτογραφία (της σ. Άννας Γ.) ο δημοτικός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα σ. Παναγιώτης Κεφαλληνός διαμαρτύρεται έντονα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Ο τελευταίος σε επικοινωνία του με την προϊσταμένη του αρχή, μεταξύ άλλων, ισχυρίζονταν ότι “4 άτομα βάλανε ένα τραπεζάκι εμποδίζοντας την διέλευση υπηρεσιακών αυτοκινήτων” με προφανή σκοπό να αρχίσουν τις προσαγωγές… Βέβαια τα άτομα δεν ήταν 4. Πίσω από το τραπεζάκι της Συνέλευσης που κάθονται η Κατερίνα Μάτσα κι ο Σάββας Μιχαήλ υπάρχουν δεκάδες μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής…

Τελικά, η Συνέλευση έγινε λίγα μέτρα παρακάτω μπροστά στο γηπεδάκι του μπάσκετ, έχοντας πίσω από το πανό μας ΜΑΤ με μπλε κα τις απαραίτητες φυσούνες χημικών, ενώ από την άλλη μεριά βλέπαμε να παρελαύνουν ΜΑΤ με χακί. Το καθεστώς Μητσοτάκη εν δόξει…

Η Συνέλευση, όμως, παρά της απειλές αστυνομικής βίας, έγινε. Κράτησε μέχρι τις 5 μ.μ. περίπου με πλούσια συζήτηση, προβληματισμό, ακλόνητη αποφασιστικότητα αλλά και με συγκεκριμένες αποφάσεις και νέους προσανατολισμούς δράσης.

Hasta la Victoria siempre!