ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΗΝ 52Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


ENGLISH TEXT: http://www.eek.gr/index.php/englishtext/2809-message-of-the-eek-greece-to-the-52nd-international-assembly-in-japan

Ο χαιρετισμός αυτός διαβάστηκε στην επέτειο της Χιροσίμα, στην πόλη του πυρηνικού ολοκαυτώματος και σε μια σειρά από πόλεις της Ιαπωνίας.

Μήνυμα του ΕΕΚ (Ελλάδα) στην 52η Διεθνή Συνέλευση στην Ιαπωνία

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Ολόκληρη η Ελληνική εργατική τάξη, συμπεριλαμβανομένου του Κόμματός μας, του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) της Ελλάδας δεν ξεχνά και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τους Ιάπωνες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αυτό το φρικιαστικό “μνημείο” βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού, του πολέμου και του παρακμάζοντος παγκόσμιου καπιταλισμού.

Χαιρετίζουμε την 52η Διεθνή Συνέλευσή σας ως τη ζωντανή έκφραση της μαχητικής, ανένδοτης αντίστασής σας και ολόκληρης της εργατικής τάξης και του λαού της Ιαπωνίας στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, που ξανά τώρα απειλεί την ανθρωπότητα με καταστροφή.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε το 2007/2008 όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε ταχεία μετάβαση σε περαιτέρω όξυνση. Ούτε οι μαζικές ενέσεις ρευστότητας για τη διάσωση των τραπεζών και του χρηματιστικού κεφαλαίου στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την ΕΕ, ούτε τα “Αμπενόμικς” στην Ιαπωνία δεν προσέφεραν καμία διέξοδο από το αδιέξοδο ενός ιστορικά εξαντλημένου κοινωνικού συστήματος στην προχωρημένη παρακμή του.

Τα επτά χρόνια της κρίσης κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη. Και τώρα, οι άρχουσες τάξεις στρέφονται στις πιο βάναυσες μεθόδους για να σώσουν την κυριαρχία και τα προνόμια του “ένα τοις εκατό” στην κορυφή.

Η άκρα δεξιά βρίσκεται σε άνοδο, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τελευταίων Ευρω-εκλογών του Μαΐου του 2014, και τα Ναζιστικά τάγματα εφόδου εξαπολύθηκαν στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ουκρανία. Σε αυτή την τελευταία χώρα οι Ναζί, υπό την καθοδήγηση των ιμπεριαλισμών των ΗΠΑ και της ΕΕ πήραν τον έλεγχο καίριων θέσεων στο κράτος των ολιγαρχών και επιχειρούν άγρια καταστολή και πόλεμο ενάντια στον ίδιο τους το λαό στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία. Μετά από δεκαετίες, δεν έχουμε απλώς μια ανανέωση του Ψυχρού Πολέμου αλλά έναν πραγματικό, καυτό, καταστροφικό πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης, ο οποίος απειλεί να επεκταθεί διεθνώς.

Ήδη πόλεμοι και εμφύλιοι πόλεμοι διεξάγονται όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Μέση Ανατολή, από τη νέα γενοκτονική επιδρομή του Σιωνιστικού Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα μέχρι το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις σφαγές οργανώνοντας τις δυνάμεις του προλεταριακού διεθνισμού και τις αντιστάσεις των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή επαναστατική πάλη ενάντια στους χασάπηδες του ιμπεριαλισμού, για να μετατρέψουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε μια παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.
Ο διεθνισμός δεν είναι μια αφηρημένη αρχή αλλά μια αρχή ιδιαίτερα πρακτική εμπεδωμένη στην υλική ιστορική πραγματικότητα της εποχής. Ένα μικρό παράδειγμα: την περασμένη χρόνια το Κόμμα μας αντιμετώπισε μια μήνυση που εξαπέλυσε το Ναζιστικό Κόμμα “Χρυσή Αυγή” με τη συνενοχή της δεξιάς κυβέρνησης εναντίον μας και ενάντια στον Γενικό Γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα με τις γελοίες κατηγορίες της “υπόθαλψης βίας και εμφυλίου πολέμου για την επιβολή ενός Ιουδαιο-Μπολσεβίκικου καθεστώτος στην Ελλάδα”. Χάρη σε μια τεράστια διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης, κερδίσαμε αυτή τη μάχη. Ήταν η πρώτη νομική ήττα των Ναζί της “Χρυσής Αυγής” στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε όλους!

Τώρα, το ΕΕΚ και άλλες επαναστατικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα στα Βαλκάνια, την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, προετοιμαζόμαστε για το 2015, τη χρονιά της εκατονταετηρίδας της Συνδιάσκεψης του Τσίμερβαλντ του 1915 ενάντια στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια νέα διεθνή Συνδιάσκεψη στο πνεύμα του Τσίμερβαλντ για να παλέψει ενάντια στον αναδυόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το μιλιταρισμό, το σωβινισμό, το ρατσισμό και το φασισμό. Σας απευθύνουμε την πρόσκληση για να την συζητήσετε και να συμμετάσχετε σε αυτήν τη διεθνή κινητοποίηση.

Με τους θερμότερους διεθνιστικούς κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

εκ μέρους του ΕΕΚ
Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, Γενικός Γράμματεας της Κεντρικής Επιτροπής