Μήνυμα του ΕΕΚ στην Αντιπολεμική Συνέλευση της Iαπωνίας

Μήνυμα του ΕΕΚ στην Αντιπολεμική Συνέλευση της Iαπωνίας

 

Αγαπητοί σύντροφοι της Αντιπολεμικής Συνέλευσης της Ιαπωνίας

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, το να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν είναι απλώς ένα αναπόφευκτο ηθικό και διεθνιστικό καθήκον αλλά και μια προειδοποίηση για όλη την ανθρωπότητα.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, που βρίσκεται στο 9ο έτος της, σπρώχνει τον ιμπεριαλισμό στο μιλιταρισμό, τους πολέμους, την κατοχή και τις καταστροφές, παράγοντας, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη μεταναστευτική Έξοδο στην ιστορία.

Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν την επείγουσα ανάγκη ενός διεθνούς και διεθνιστικού αντιπολεμικού αγώνα:

α) η τελευταία Συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Πολωνία) κλιμακώνοντας το αδιέξοδο με τη Ρωσία.

β) οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γ) η στρατιωτικοποίηση και οι υπέρ του πολέμου συνταγματικές αλλαγές στην Ιαπωνία υπό τον Άμπε.

δ) το χάος στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στην Κεντρική Ασία και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό

ε) Το νατοϊκό στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία και το αντιπραξικόπημα από το δεσποτικό καθεστώς του Ερντογάν.

 

Αυτή η πρόσφατη δραματική εξέλιξη θα έχει διεθνείς συνέπειες πολύ πιο πέρα από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ιμπεριαλιστική διεθνής τάξη που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία Sykes-Picot, πριν από εκατό χρόνια, κατά τη διάρκεια του A’ Παγκόσμιου Πολέμου και την αποσύνθεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατέρρευσε (η Συρία, το Ιράκ, η Λιβύη κ.λπ. δεν υπάρχουν πλέον ως κυρίαρχα κράτη) και με τη «Συριοποίηση» της Τουρκίας, το χάος που εξαπλώθηκε από τον ιμπεριαλισμό στην περιοχή, συγχωνεύεται με τη διαδικασία αποσύνθεσης της μετά Brexit Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα, κατεστραμμένη κοινωνικά και οικονομικά μετά από 6 χρόνια της πιο απάνθρωπης λιτότητας, βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου συναντώνται αυτές οι δύο διαδικασίες αποσύνθεσης. Η εργατική τάξη έχει προδοθεί από τη ρεφορμιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει ηττηθεί ακόμα. Το καθήκον μας είναι να ανοίξουμε την εναλλακτική επαναστατική οδό από την κοινωνική καταστροφή. Οι κινητοποιήσεις της γαλλικής εργατικής τάξης την περασμένη άνοιξη είναι το προοίμιο μιας νέας φάσης εκρηκτικών ταξικών αγώνων στην Ευρώπη.

Ο διεθνισμός στην πράξη, κι όχι μόνο στα λόγια, δεν είναι απλώς μια επιλογή αλλά η μόνη λύση!

Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!

Με τους θερμότερους κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ της Ελλάδας

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας

Γενικός Γραμματέας