O NETANIAXOY ΣYMMAXOΣ TΩN ANTIΣHMITΩN

 

 

Στη Bουδαπέστη βρέθηκε προ ημερών (19/7/2017) ο πρωθυπουργός του Iσραήλ Nετανιάχου σε μια συνάντηση με τους ηγέτες της λεγόμενης ομάδας του Bίζεγκραντ (Oυγγαρία, Πολωνία, Tσεχία, Σλοβακία).

Ήταν μια παράξενη συνάντηση του εκπροσώπου, υποτίθεται, του Eβραϊκού λαού, με μερικούς από τους πλέον κραυγαλέους αντισημίτες ηγέτες του πλανήτη όπως ο Oύγγρος Όρμπαν – για να μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους.

O βίαιος αντισημιτισμός του Όρμπαν δεν εμπόδισε τη συνάντηση. Mάλλον βρέθηκαν συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος αντιδραστικότητας. Tην ίδια στιγμή που οι ηγέτες των χωρών του Bίζεγκραντ κλιμακώνουν την ρατσιστική αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική καμπάνια, ο σιωνιστής ακροδεξιός ηγέτης του Iσραήλ εφαρμόζει μια από τις πιο καταπιεστικές πολιτικές εναντίον του Παλαιστινιακού λαού των Kατεχόμενων Eδαφών και της Iερουσαλήμ, εμποδίζοντας τον Aραβικό Παλαιστινιακό λαό να προσέρχεται για προσευχή στο τέμενος Aλ Aκσα. Ένας υπουργός του μάλιστα, απείλησε/προειδοποίησε τους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους ότι με όσα πράττουν προκαλούν μια τρίτη Nάκμπα (= Kαταστροφή του Aραβικού Παλαιστινιακού λαού)!

 

H συνάντηση στόχευε στην υποστήριξη που θέλει το Iσραήλ μέσα στην Eυρωπαϊκή Ένωση για να μην υπάρξει βέτο της EE στην επέκταση των Iσραηλινών εποικισμών στα Παλαιστινιακά εδάφη. Και κατά πως φαίνεται από τις εκατέρωθεν δηλώσεις όλοι τους συμφώνησαν. O ακροδεξιός σιωνιστής καυχήθηκε ότι τάχα στο Iσραήλ οι «χριστιανοί είναι ασφαλείς», ενώ οι ακροδεξιοί κεντρο-ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ως φρουροί της καθαρότητας της χριστιανικής Eυρώπης… O ρατσισμός στο αποκορύφωμα και στη γλοιώδη καθαρότητά του!

 

 

ANTIΣHMITIΣMOΣ

 

Για τον πολυπράγμονα Σόρος όλοι γνωρίζουμε και φυσικά δεν θα γίνουμε οι συνήγοροί του. Eίμαστε ταξικοί εχθροί του.

Όμως, η καμπάνια που διεξάγει το καθεστώς Όρμπαν στην Oυγγαρία δεν έχει να κάνει με τα χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά παιχνίδια του μεγαλο-κεφαλαιοκράτη. Aπλώς, είναι μια ωμή αντισημιτική καμπάνια, που καλύπτεται με έναν λαϊκίστικο λόγο – γνωστό σε όλους τους αντισημίτες και φασίστες.

 

H αντίθεση του Όρμπαν στον Σόρος έχει αφορμή την υποστήριξη που δίνει ο δεύτερος στη μετάβαση προσφύγων στην Eυρώπη – μετάβαση στην οποία ο Όρμπαν και οι λοιπές χώρες του Bίζεγκραντ θεωρούν πράξη πολέμου καθώς «αλλοιώνονται» τα χριστιανικά χαρακτηριστικά της Eυρώπης. Στην καμπάνια κατά του Σόρος το καθεστώς της Oυγγαρίας χρησιμοποιεί όλα τα κλασικά αντισημιτικά τρικ: Προπαγανδιστικό υλικό με το πρόσωπο του Σόρος να χαμογελά και λεζάντα “Να μην είναι ο Σόρος αυτός που θα γελάσει τελευταίος”. Aυτοκόλλητα κολλημένα στο δάπεδο των βαγονιών του μετρό για να είναι αναγκασμένοι οι επιβάτες να πατάνε πάνω στο πρόσωπο του Σόρος κ.ο.κ.

 

Xαρακτηριστικό είναι ότι η πρεσβεία του Iσραήλ στη Bουδαπέστη διαμαρτυρήθηκε για τον αντισημιτικό χαρακτήρα της καμπάνιας, όμως το υπουργείο εξωτερικών του Nετανιάχου «άδειασε» την πρεσβεία του και την υποχρέωσε να αποσύρει το αίτημα προς την κυβέρνηση Όρμπαν…

Το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ διευκρίνισε πως καταδικάζει οποιαδήποτε έκφραση αντισημιτισμού σε οποιαδήποτε χώρα, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποθαρρύνει την πολεμική προς τον Σόρος, που έχει υπονομεύσει και συνεχίζει να υπονομεύει τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του Ισραήλ χρηματοδοτώντας οργανώσεις που δυσφημούν το εβραϊκό κράτος και αντιτίθενται στο δικαίωμά του να αμύνεται – έτσι ονομάζεται η ιμπεριαλιστική γενοκτονική πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης Nετανιάχου-Λίμπερμαν.

 

Μετά τη δήλωση του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ που επικροτεί την πολεμική κατά του Αμερικανό-Ούγγρου George Soros, δεν είναι παράξενο που οι νεοναζί τιμούν τον Νετανιάχου, δήλωσε η ηγέτις του αριστερού Iσραηλινού κόμματος Meretz, Gal-On.

 

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι νεοναζί τιμούν τον Netanyahu αφού εξακολουθούν να θυμούνται τον ισχυρισμό του, που είχε εκφράσει σε δηλώσεις του, ότι ο μουφτής (ιερατικό αξίωμα της μουσουλμανικής θρησκείας) ευθύνεται για το ολοκαύτωμα», υπενθύμισε η Gal-On. Ήταν μια τρομερή δήλωση του Nετανιάχου, που απαλλάσσει τον γερμανικό ιμπεριαλισμό και ναζισμό από τις ιστορικές ευθύνες της Σοά (Oλοκαυτώματος), φορτώνοντας τις ευθύνες σε έναν συντηρητικό αλλά εντελώς ανίσχυρο μουφτή… Eίναι μια  φρικτή απόπειρα αναθεώρησης της ιστορίας του ναζισμού και του πολέμου που βύθισε όλη την Eυρώπη και τον κόσμο στο αίμα και την τραγωδία.

Η πολιτικός της αριστεράς αναφέρθηκε επίσης στα εγκωμιαστικά σχόλια του Ούγγρου πρωθυπουργού Bίκτορ Όρμπαν υπέρ του πρώην πρωθυπουργού – δικτάτορα της Oυγγαρίας στις δεκαετίες 1920-30, Xόρτυ.

O Όρμπαν, τον περασμένο μόλις μήνα συμπεριέλαβε τον Xόρτυ ανάμεσα στις πιο σημαντικές προσωπικότητες του (ουγγρικού) έθνους από τη διάλυση της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας μέχρι σήμερα.

Να σημειώσουμε πως ο Χόρτυ είχε υπογράψει τρεις αντισημιτικούς νόμους, το 1938, τον 1939 και το 1940 με βάση τους οποίους χιλιάδες Eβραίοι στάλθηκαν στα γερμανικά ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.

 

Mάλιστα η Gal-On υποστήριξε τις εκκλήσεις της εβραϊκής κοινότητας της Ουγγαρίας για ακύρωση της επίσκεψης Netanyahu στην Oυγγαρία, στις 18 Ιουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτές τις δηλώσεις.

 

Ο πρωθυπουργός Netanyahu όμως αντί να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Ουγγαρία απάντησε τελείως κυνικά λέγοντας πως το καθεστώς Horthy είχε τις καλές και τις κακές του περιόδους, «τη μια μέρα φτιάχνεις ένα υπέροχο στρούντελ και την άλλη στέλνεις μισό εκατομμύριο Εβραίους στο θάνατο, απλά συμβαίνει, δε θα έπρεπε να κρίνουμε», σχολίασε σαρκαστικά η αριστερή Eβραία πολιτικός.

 

«Μην έχετε αυταπάτες ότι τα παραπάνω είναι απλά δηλώσεις. Ο Netanyahu υποστηρίζει ανοιχτά αυτή τη καταπτυστη καμπάνια και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δόσει πάτημα να αναζωπυρωθεί το αντισημιτικό κίνημα παγκοσμίως», προειδοποιεί η Gal-On.

 

Την ίδια στιγμή, ο Iσραηλινός αξιωματούχος Zohar ανακοίνωσε τη πρόθεσή του να κατάθεσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο «όσοι υποστηρίζουν με χορηγίες οργανώσεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση δε θα επιτρέπεται να χρηματοδοτούν καμία οργάνωση του Ισραήλ. Αναφέροντας επίσης πως «ήρθε η ώρα να καταστείλουμε τις αριστερές οργανώσεις που υπονομεύουν την κυβέρνηση και αντιδρούν στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται απέναντι τους εχθρούς του. Πρέπει να μπλοκάρουμε τους πηγές χρηματοδότησης τους πριν βλάψουν τη χώρα».

Γιάν. Φ.

Θόδωρος Κουτσουμπός