Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ρώσικου Κόμματος Κομμουνιστών ο σύντροφος Εβγκένι Κοσλόφ, Γραμματέας του RPK, έστειλε το παρακάτω χαιρετιστήριο.
Προς το 17ο Συνέδριο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος της Ελλάδας
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ρώσικου Κόμματος Κομμουνιστών, εκ μέρους των μελών και υποστηρικτών του RPK, στέλνει αδερφικούς χαιρετισμούς στους αντιπροσώπους του 17ου Συνεδρίου του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος της Ελλάδας!
Το Κόμμα σας έχει κατακτήσει ένα επάξιο κύρος στις γραμμές του ελληνικού προλεταριάτου και ανάμεσα στις πλατειές μάζες της χώρας προασπίζοντας σταθερά και με συνέπεια τα οικονομικά, εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, με ενεργό πάλη ενάντια στο εθνικό και Ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ενάντια στις επιταγές του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ΕΚΤ. Σε όλες του τις πρωτοβουλίες, το ΕΕΚ παρέχει ένα ζωντανό παράδειγμα νομιμοφροσύνης στις ιδέες του προλεταριακού διεθνισμού. Στην περίοδο ανάμεσα στο 16ο και το 17ο Συνέδριό του, το ΕΕΚ μαζί με το DIP, το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας, έκανε μια σημαντική συνεισφορά δίνοντας συγκεκριμένη σταθερή βοήθεια προς τις αριστερές δυνάμεις, το προλεταριάτο και όλον τον εργαζόμενο λαό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στην πάλη ενάντια στις τοπικές αντιδραστικές δυνάμεις που υποδαυλίζουν το εθνικό μίσος και ενεργά υποστηρίζονται από τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Η ηγεσία του ΕΕΚ συνεχίζει να κάνει πολλές προσπάθειες για να δυναμώσει την ενότητα των Μαρξιστικών πολιτικών οργανώσεων στον κόσμο.
Η φιλία και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία ανάμεσα στο RPK και το ΕΕΚ έχουν αναπτυχθεί για πάνω από δύο δεκαετίες. Μία από τις εκδηλώσεις της είναι η ενεργητική κοινή δουλειά στο Διεθνές Σοσιαλιστικό Κέντρο Κρίστιαν Ρακόφσκυ, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΕΚ το 2000, όπως και στο website του RedMed που είναι συνδεδεμένο με αυτό. Περιοδικά διοργανωνόμενες αριστερές συσκέψεις στην Αθήνα, από το Κέντρο Κρίστιαν Ρακόφσκυ και το ετήσιο καλοκαιρινό Μαρξιστικό σεμινάριο του ΕΕΚ, έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο στην ισχυροποίηση της ενότητας των αριστερών δυνάμεων. Το RPK πάντα εκπροσωπούνταν σε αυτά τα γεγονότα με την ανακοίνωση των θέσεών του στα θέματα που συζητιούνταν. Και στην ετήσια σύσκεψη του Νοέμβρη στο Λένινγκραντ, οργανωμένη από την Ένωση της Μαρξιστικής Κοινωνικής Επιστήμης, σαν κανόνας, ο σύντροφος Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας συμμετέχει ενεργά. Εκτιμούμε ως πολύ σημαντική για το RPK και άλλες αριστερές δυνάμεις στην Ρωσία, την συμμετοχή του συντρόφου Μιχαήλ-Μάτσα στις συσκέψεις που έγιναν στην Μόσχα και το Λένινγκραντ το 2020 αφιερωμένες στην επέτειο των 150 χρόνων του V.I. Lenin και την επέτειο των 200 χρόνων του F. Engels, και δύο εβδομάδες πριν στο Λένινγκραντ, στο διήμερο φόρουμ αφιερωμένο στην επέτειο των 150 χρόνων της Ρόζας Λούξεμπουργκ, όπου παρουσιάστηκαν 21 ραπόρτα Μαρξιστών από 9 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Στέλνουμε τις ευχές μας για τις επιτυχίες στους εκπροσώπους του 17ου Συνεδρίου του ΕΕΚ!
Για την Εκτελεστική Επιτροπή του RPK,
Εβγκένι Κοσλόφ, Γραμματέας,
10 Ιούνη, 2021.