Γιατί άσκησε πολιτική κριτική μέσω fb

Mε μήνυση και αγωγή απάντησε ο δήμαρχος Χίου στην πολιτική κριτική που του άσκησε πολίτης του νησιού με ανάρτηση στο Facebook.Aν η πολιτική κριτική αντιμετωπίζεται με τα δικαστήρια, προφανώς, κάθε δημοκρατική πολιτική διαπάλη θα μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη του δικαστηρίου.

Δημήτρης Λαβατσής

ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ. (Ένα μη προσωπικό θέμα)

Πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Χίου κος Κάρματζης κατέθεσε αγωγή με την οποία μου ζητάει 100.000 ευρώ ως αποζημίωση επειδή φέτος τον Γενάρη (6/1 και12/1) αναφέρθηκα σε αυτόν με οξείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς σε δύο ποστ στο facebook. Το πρώτο το έγραψα με αιτία την αδράνειά του όταν τις μέρες εκείνες και ενώ οι καιρικές λόγω κρύου και βροχών ήταν αφόρητες για τους πρόσφυγες του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που διαμένουν σε σκηνές και μάλιστα πολλές από αυτές καλοκαιρινές(!!!) ο δήμαρχος αυτός παρά τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για το θέμα και τις εκκλήσεις δημοτικών συμβούλων ολιγωρούσε όπως γενικά συνηθίζει όταν πρόκειται για ακανθώδη θέματα. Στο δεύτερο ποστ έγραφα για την αναπαραγωγή από μέρους του fakenews που αναφέρονται σε σχέδιο για αντικατάσταση των πληθυσμών της Ευρώπης από 250.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες επικαλούμενος την “συμφωνία του Μαρόκου” το 2018. Η είδηση αυτή από τα ELLINIKA HOAXES έχει χαρακτηριστεί “ψευδής, συνωμοσιολογία και ανακυκλωμένη είδηση” .Εκτός από την ψευδή αυτή είδηση ο δήμαρχος έγραψε ότι, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο σχέδιο αυτό, δόθηκε κατεύθυνση στις κυβερνήσεις της ΕΕ να ψηφίσουν αντιρατσιστικούς νόμους που προβλέπουν βαρύτατες ποινές, κάτι που ήδη έχει συμβεί στην Ελλάδα με τον νόμο 4285/14 που ψηφίσθηκε στην ελληνική Βουλή 4 χρόνια πριν, από την κυβέρνηση Σαμαρά!

Είναι απόλυτα φανερό ότι οι οξείς χαρακτηρισμοί με τους οποίους χαρακτηρίζω τον κύριο αυτό, για αυτές τις αντιλήψεις του αφορούν την πολιτική-θεσμική λειτουργία του και δεν έχουν καμία σχέση με δικές του προσωπικές αντεγκλήσεις που είναι πιθανό να έχει κατά νου. Για τα ίδια δημοσιεύματα με εγκαλεί και με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση! Είναι σαφές πως πέρα από την προσπάθεια ταλαιπωρίας και εκφοβισμού μου ο κύριος αυτός υλοποιεί την γραμμή της Δεξιάς- Ακροδεξιάς παράταξης που συμποσούνται χωρίς να περιορίζονται στην ΝΔ. Η γραμμή αυτή είναι πλέον όχι μόνο η ποινικοποίηση πολιτικών πρακτικών όπως η διαδήλωση στο δρόμο, η μαχητική διεκδίκηση αντίλογου έξω από υπουργεία και πολιτικά κόμματα, αλλά, πλέον, η ποινικοποίηση της ίδιας της πολιτικής γνώμης και κριτικής εφόσον αυτή δεν τους αρέσει, δεν τους λιβανίζει. Επειδή αυτές οι απεχθείς αντιδημοκρατικές πολιτικές πρακτικές θα πυκνώνουν και θα έχουν διάφορες διαβαθμίσεις, απευθυνόμενος σε όλους τους δημοκράτες που θα διαβάσουν το παρόν σημείωμα και άλλα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον για το θέμα, ζητώ, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στη ζωή μου ως ενεργός πολίτης, την συμπαράσταση και στράτευσή σας απέναντι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της κριτικής μου για πολιτικές και κοινωνικές πρακτικές του δημάρχου. Δεν πρόκειται για μια μόνο προσωπική δίωξή μου αλλά για ένα ακόμη φαινόμενο της μεταδημοκρατικής κυβερνητικής συνθήκης την οποία δυστυχώς διανύουμε.

Δημήτρης Λαβατσής

το link της είδησης: 100.000 ευρώ ζητά ο Δήμαρχος Χίου για κριτική μέσω Facebook!