ΜΗΝΥΣΗ TΩN NAZI ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ OPMA

Οι δολοφόνοι του Φύσσα και του Λουκμάν, οι «Ρουπακιάδες», οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί δεκάδων επιθέσεων σε μετανάστες, αντιφασίστες και αγωνιστές απ’ όλο το φάσμα του ταξικού κινήματος αποθρασύνονται και καταθέτουν μήνυση κατά της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Την ώρα που προσπαθούν να αναστήσουν (ανεπιτυχώς) τα Τάγματα Εφόδου τους, επιχειρούν να εμφανιστούν «απειλούμενοι».

Την κατέθεσαν τον περασμένο Ιούλη και λάβαμε γνώση για αυτή τη δίωξη μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αστυφύλακας με τον διαχειριστή του δημόσιου τηλέφωνου μας και αφορά το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». Δεν έχουμε λάβει υπ’ όψη μας (προς το παρόν) τη δικογραφία, αλλά έχει κατατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας και, μάλλον, αφορά τις παρεμβάσεις μας για τη δίκη του Ουαλίντ, πάντα μέσα στο πλαίσιο της ταξικής πόλωσης που εκτυλισσόταν την περίοδο του «Δημοψηφίσματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες χρησιμοποιούν νομικά μέσα για να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Το 2009 το είχαν ξανακάνει στο ΕΕΚ και στο Indymedia. Χρησιμοποιούν τα δικαστήρια μπας και φοβίσουν τους αντιπάλους τους, μήπως και περιορίσουν την δράση τους. Δεν ξεχνάμε πως η προηγούμενη μήνυση, ήταν ο προάγγελος εμφάνισης του φασιστικού πειράματος στον Άγιο Παντελεήμονα. Δημιουργούν μια τεχνητή θυματοποίηση για να δικαιολογούν εκ των υστέρων τις εγκληματικές τους ενέργειες.

(ολόκληρη η ανακοίνωση στο www.eek.gr)

Η ΟΡΜΑ στον 1,5 χρόνο λειτουργίας έχει γίνει πρόβλημα στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής γιατί -μαζί με τις υπόλοιπες αντιφασιστικές δυνάμεις- ξηλώνουμε πόντο πόντο τις οργανώσεις των ναζιστών. Έτσι ανασάνανε γειτονιές στη Νίκαια, στη Σαλαμίνα, στον Πειραιά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Ερυθρό, στα Νότια, στην Καλλιθέα και σε τόσες άλλες γειτονιές έχοντας αναγκάσει τους τραμπούκους να μαζεύονται μόνο στα γραφεία τους. Οι δημόσιες εκδηλώσεις τους στον Πειραιά, στην Πάτρα, στην επέτειο των Ιμίων, στο Σχιστό ακυρώνονται, γίνονται σε στενό «οικογενειακό» κύκλο ή μια καρικατούρα μερικών γραφικών με την προστασία της αστυνομίας.

Παρακολουθούμε την προσαρμοσμένη ταχτική των φασιστών. Μηνύσεις σε αντιφασίστες & «νομιμόφρονα» συμπεριφορά αλλά παράλληλα χτίσιμο «ανώνυμων» καταδρομικών επιθέσεων σαν κι αυτή (την αποτυχημένη) του Ηλεκτρικού Πειραιά της 8/2. Προς το παρόν οι ήττες τους είναι απανωτές! Ακόμα και στον Πειραιά έκαναν διανομή της σκουπιδο-εφημερίδας τους με μαζική προστασία της αστυνομίας!

Δεν επαναπαυόμαστε! Η «Δίκη Ρουπακιά – Χρυσής Αυγής» και οι προηγούμενες νίκες στο δρόμο δεν αρκούν! Ο υπαρκτός κοινοβουλευτικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής αποτελεί έναν επικίνδυνο θύλακα στον κίνδυνο επανεμφάνισης του φασισμού. Η κατάρρευση της δημοκρατικής Ευρώπης δεν δημιουργεί μόνο δυνατότητες ταξικού κινήματος, αλλά και φασιστικής αντεπανάστασης. Ήδη έχουμε ξανά δείγματα αγαστής συνεργασίας κράτους – αστυνομίας – Χρυσής Αυγής: στην επέτειο των Ιμίων, στο Σχιστό, στον Πειραιά.

Η μάχη με το φασισμό δεν γίνεται σε ένα ιδεολογικό πεδίο ευγενούς άμιλλας όπου ο «ορθός λόγος» και η λαϊκή πλειοψηφία θα αποκρούσει το Σκοταδισμό και τους Ολιγάρχες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να απενεργοποιηθούν οι τελευταίες σφηκοφωλιές – «γραφεία» της ναζιστικής συμμορίας. Πρέπει η Χρυσή Αυγή και οι φασιστικές δήθεν «κοινωνικές» οργανώσεις να εκδιωχθούν από το φως της ημέρας και να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο… των νταβατζήδων, των λαθρεμπόρων και των τραμπούκων της νύχτας.

Φυσικά και οι γελοίες διώξεις των ναζιστών δεν πρόκειται να μας κάμψουν το ηθικό. Αντίθετα!
Σε αυτόν τον αγώνα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα παραμείνει με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσήλωση και καλεί σε μαζική στράτευση.

Πάντα Οργανωμένα…
Πάντα Μαχητικά…
Πάντα Αντιφασιστικά…

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2016