Ποιός θα πληρώσει το “μάρμαρο”;

Στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό των α(χ)ρίστων, Μητσοτάκη, οι όποιες φρούδες ελπίδες των δημάρχων της χώρας για οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση κατέρρευσαν.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ι. Ρέντη μετά την πρωθυπουργική ”συνάντηση” αναφέρει επί λέξει: ”χρήματα δεν υπάρχουν και μπαίνουμε σε μια περίοδο καινούργιων μνημονίων. Ξεκινούν φορτώνοντας το βαρύ φορτίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι μακριά από εκλογική περίοδο . Οι δήμαρχοι θα εισπράξουν όλο το πολιτικό κόστος. Και σκεφτείτε τι έχει να γίνει μετά τις εθνικές εκλογές”.

Κατ’ αρχήν η ανάγνωση της συγκεκριμένης φράσης δείχνει τον τρόμο όλων των δημάρχων για αυτό που έρχεται.

Ο τρόμος αυτός έχει να κάνει όμως με το πολιτικό κόστος, τις ψήφους που θα απωλέσουν όλοι οι δήμαρχοι κυβερνητικοί και μή(;) μιας και κανένας δεν υπoνόησε καν την πρόθεσή του να κινητοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα ενάντια στην καταιγίδα που έρχεται στο αμέσως προσεχές μέλλον, ήτοι από 1-1-2022.

Το πολιτικό κόστος και μόνο είναι ο καημός τους ή οσμίζονται ότι θα εισπράξουν και την οργή του λαού, Κυβέρνηση και Δήμαρχοι;

Μπροστά στα τεράστια οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, που αντιμετωπίζουν οι δήμοι -και οι δήμαρχοι εκλιπαρούσαν τον μάνατζερ-πρωθυπουργό- έρχονται και δυο νέες ”βόμβες” να ναρκοθετήσουν την χρεοκοπία τους.

Η πρώτη αφορά την τεράστια αύξηση της ενέργειας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι, με δεδομένο ότι η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος καταγράφει αύξηση το τελευταίο 11μηνο 438%!

Αυτό σημαίνει άμεσες, κατακόρυφες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα, οδοφωτισμός), γεγονός που όλοι οι δήμαρχοι μέχρι σήμερα τα φορτώνουν ”ελαφρά τη καρδία” στα συνήθη υποζύγια: Στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και εξαθλιωμένους δημότες τους.

Τι πρότεινε ο πρωθυπουργός-μάνατζερ στους δημάρχους για την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος;

Τους προέτρεψε(!) να αλλάξουν παρόχους, δηλαδή να απευθυνθούν σε ιδιώτες την στιγμή που κυοφορείται ένα νέο σκάνδαλο πολύ μεγαλυτέρου μεγέθους αυτού της πάλαι ποτέ Energa-Hellas Power η οποία έκλεψε τα χρήματα του λαού πριν μερικά χρόνια.

Καταγγέλθηκε από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, ότι έχει στείλει εξώδικο σε 5 παρόχους που του οφείλουν τέλη έως και σε βάθος διετίας [Watt+Volt, Volton, KEN, NRG, ΗΡΩΝ].

Αγωγές έχει ασκήσει και ο δήμαρχος Λάρισας Α. Καλογιάννης σε 4 ιδιώτες παρόχους προκειμένου να λάβει τέλη που οφείλονται στο Δήμο επί 8μηνο.

Αντί λοιπόν να σταματήσουν να παρέχουν ρεύμα στους απατεώνες-παρόχους με εντολή της Κυβέρνησης και την απαίτηση των Δημάρχων βρίσκουν ευκολότερο να κόβουν το ρεύμα στον ρημαγμένο από την κρίση λαό.

Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμη κυβερνητική έκπληξη.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο σφάχτης των εργατικών δικαιωμάτων

Κ. Χατζηδάκης έδωσε εν αγνοία των δημοτικών αρχών άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δημοτικά ακίνητα! Αγοράζουν και πουλάνε τη χώρα, προφανώς με το αζημίωτο, σαν να είναι ιδιωτική τους περιουσία

Η δεύτερη αφορά την αύξηση του τέλους της ταφής των απορριμμάτων που θα επιβληθεί από την 1-1-2022 ξεκινώντας με επιβάρυνση 20 ευρώ για κάθε τόνο που θάβεται και που θα αυξηθεί σταδιακά στα 55 ευρώ ανά τόνο μέχρι το 2027. Μπόμπολας γάρ.

Δηλαδή μας καλούν να πληρώνουμε ακριβότερα και τον θάνατο που μας οδηγούν, με την κλιματική καταστροφή που προκαλεί η εγκληματική τους πολιτική.

Την στιγμή, λοιπόν, που η κυβέρνηση αλλά από κοντά και οι δήμαρχοι-μάνατζερ διαμορφώνουν συνθήκες για τα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου, οι ίδιοι οι δήμοι χρεοκοπούν γιατί οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι μειωμένες το 2022 σε σχέση με το 2021 κατά 244 εκατ. ευρώ.

Τα δυο επί πλέον οικονομικά βάρη υπολογίζεται πως θα επιβαρύνουν ακόμη το λαϊκό εισόδημα κατά 500 εκατ. ευρώ.

Εν ολίγοις η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται και φτωχοποιεί τα ρημαγμένα λαϊκά στρώματα και οι Πόντιοι Πιλάτοι Δήμαρχοι τα φορτώνουν στους από κάτω τής πίσω αυλής άνεργους, νέους, συνταξιούχους.

Υπάρχει λύση; ΝΑΙ και είναι ΜΙΑ.

Να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, ανατρέποντάς τους.

Στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας.

ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]

11/12/2021