Μοίρα πυραύλων Patriot και μία φρεγάτα στον Περσικό από την... «Ελλαδίτσα»

Μία μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ και μία φρεγάτα, μάλλον τις Σπέτσες, είναι η συμβολή της Ελλάδας, της μικράς αλλά «αξιόπιστου» συμμάχου των ΗΠΑ και των δυτικών ιμπεριαλιστών στην εκστρατεία κατά του Ιράν και γενικότερα κατά των λαών της Μέσης Ανατολής.
Εκατό Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι το προσωπικό που θα φθάσει στη Σαουδική Αραβία προς ενίσχυση της μεγάλης συμμάχου της «προοδευτικής» Δύσης, της σκοταδιστικής δυναστείας του Ριάντ. Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις θα είναι υπό την διοίκηση της γαλλικής δύναμης. Εκτός αυτών, η Ελλάδα διατηρεί στρατό στα Βαλκάνια, στο Μάλι, στο Αφγανιστάν, δύο πολεμικά πλοία στον Λίβανο και διατυμπανίζει την επιθυμία της να στείλει στρατό στη Λιβύη.
Κατά τα άλλα, η (καπιταλιστική) Ελλάδα «είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και προάγει την ασφάλεια στην περιοχή», κατά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα. Καμμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο και οπουδήποτε αλλού. Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιώτες του ελληνικού στρατού.