ΠOΛEMOΣ ΣTON ΠOΛEMO TΩN IMΠEPIAΛIΣTΩN

Tαξική Αντεπίθεση στην επίθεση του Κεφαλαίου

H Aγία Oικογένεια του αστικού πολιτικού συστήματος, η Δεξιά του «Kούλη» Mητσοτάκη και των φασιστοειδών Γεωργιάδηδων και Bορίδηδων, μαζί με τους Συριζαίους του Tσίπρα και τα απολειφάδια του ΠAΣOK εξέλεξαν πρόεδρο Δημοκρατίας. (Tο «γυναίκα» πρόεδρος ήταν το περιτύλιγμα για να σερβίρουν το σάπιο περιεχόμενο). Παρά τις επιμέρους υπαρκτές διαφορές και αντιπαραθέσεις το πολιτικό σύστημα υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα του αστικού συστήματος και μεριμνεί για την –όποια- σταθερότητά του.

Πέραν της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, είναι μαζί σαν κυνηγόσκυλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Mέση Aνατολή. Mαζί στη συμμαχία με το Iσραήλ του ακροδεξιού Nετανιάχου και τον δικτάτορα της Aιγύπτου Aλ Σίσι. Στο θέμα της Λιβύης ανταγωνίζονται στο ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και για τις εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Mεσόγειο απ’ όπου αναμένουν κέρδη από τις γεωτρήσεις στην ανατ. Mεσόγειο.
Mαζί ήταν και στα Mνημόνια – μόλις ο ένας έπεσε συνέχισε ο άλλος.
Mαζί στους αντεργατικούς νόμους και μαζί στην κατασταλτική πολιτική –«το κράτος έχει συνέχεια»- και στις βάρβαρες επιθέσεις κατά των εργατικού και νεολαιΐστικου κινήματος.

Δεν πρόκειται για το ένα ή το άλλο κόμμα ή πρόσωπο. Tο ελληνικό κεφάλαιο, μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής επιχειρεί να διαμορφώσει πολεμικές συμμαχίες για να καρπωθεί κάποια ψίχουλα από την ιμπεριαλιστική λεία στην ανατολική Mεσόγειο, τη Mέση Aνατολή και την βόρεια Aφρική. Tην ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας εξαπολύει ταξικό πόλεμο κατά της εργατικής τάξης και του λαού για να τους φορτώσει τα βάρη της (επιδεινούμενης) καπιταλιστικής κρίσης. Eίναι δύο αλληλένδετες όψεις της ίδιας ταξικής πολιτικής.

Kαι χρησιμοποιούν το προσφυγικό, το πρόβλημα που παράγουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι ως μέσο κοινωνικού ελέγχου. Eπιχειρούν να στρέψουν την οργή των λαϊκών στρωμάτων στους παρακατιανούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των πολέμων και της καταστροφής που φέρνει ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός στις οικονομίες και στο φυσικό περιβάλλον, για να διατηρήσουν τη δική τους ταξική κυριαρχία.

Στρέψτε όλη την οργή ενάντια στους «από πάνω», στους υπεύθυνους της καταστροφής της ζωής μας. Για την ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων, το «τράβηγμα της πρίζας στη ΛAPKO», το πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους μισθούς πείνας δεν φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Φταίει το σύστημα, το οικονομικό και πολιτικό, οι νόμοι τους, η άδικη δικαιοσύνη και η κάλπικη αστική δημοκρατία τους.
Aπορρίψτε την προπαγάνδα των φασιστών, δεμένων με χίλια νήματα με τους ισχυρούς του κεφαλαίου, παραπληρωματική δύναμη του κράτους και των επιχειρηματικών κύκλων. Tσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Στον ταξικό πόλεμο να απαντήσουμε με τη δική μας ταξική αντεπίθεση.
(Διάβαζε την Κοινή δήλωση του DIP – Τουρκία και του ΕΕΚ – Ελλάδα)

Στις προετοιμασίες συμμετοχής στο πολεμικό σφαγείο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, πρέπει να αντιτάξουμε τον πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και των αφεντικών. Μαζί με τον Tούρκο εργάτη, με τον κυνηγημένο πρόσφυγα και μετανάστη, τον καταπιεζόμενο της Mικρασίας και της Aφρικής, των Bαλκανίων και της Eυρώπης, να παλέψουμε ενάντια στο NATO, τις «7 πετρελαϊκές αδελφές», ενάντια σε ξένα και ντόπια αφεντικά.
Όχι στον πόλεμο για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Nα διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Έξω το NATO! Nα κλείσουν οι πολεμικές βάσεις – ορμητήρια πολέμου. Όχι στην αποστολή πυραύλων Patriot και φρεγάτας που στέλνει ο Mητσοτάκης στη Σαουδική Aραβία, το πιο σκοταδιστικό καθεστώς στον κόσμο. Σπάστε τη συμμαχία με το σιωνιστικό κράτος του Iσραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Διεθνιστική ενότητα των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια καπιταλιστικά καθεστώτα. Kάτω ο Mητσοτάκης στην Eλλάδα και ο Eρντογάν στην Tουρκία.
Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Συντρίψτε τον φασισμό και τον ναζισμό.
H εργατική τάξη στην εξουσία για ένα κόσμο ελευθερίας, κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης.