ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΤΩΡΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΤΩΡΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ πετιούνται στο δρόμο μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά την πάγια τακτική της η κυβέρνηση αφού έχει αποδεχτεί νέο μνημόνιο, καλούμενη να εφαρμόσει 113 προαπαιτούμενα μέσα στο 2017, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει κάθε συμφωνία με τους τοκογλύφους δανειστές, και αφού έχει προετοιμάσει και ψηφίσει όλο το νομικό πλαίσιο για το πέταγμα των συμβασιούχων των ΟΤΑ εκτός δουλειάς, βγάζει μπροστά την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να κάνει τη βρώμικη δουλειά!

Είναι γνωστές οι δεσμεύσεις όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, για περικοπές προσωπικού σε όλο το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και από αυτή την άποψη αποτελεί απίστευτη κοροϊδία σε χιλιάδες οικογένειες συμβασιούχων η υποτιθέμενη υπόσχεση Σκουρλέτη για μια μικρή παράταση ακόμα των συμβάσεων τους, μέχρι να προκηρυχθεί νέος ΑΣΕΠ. Τους θέλουν να κλείσουν τρύπες μέσα στο καλοκαίρι λόγω τουρισμού, για να μην πνιγούν οι πόλεις στα σκουπίδια από τη ρυπαρή πολιτική τους. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων σε όλο το δημόσιο. Όλοι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν υπηρεσίες ζωτικές, κοινής ωφέλειας, σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης είναι περιττοί. Σε ένα κράτος εξοπλισμένο με δεκάδες σώματα καταστολής, με αυθαιρεσίες ακόμα και στο νομικό πλαίσιο που υιοθετεί. Αυτό το κράτος ξεφορτώνει από πάνω του κάθε υπηρεσία κοινής ωφέλειας, με όλα τα χάλια και την παραμέληση που τους έδειχναν και πριν τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Προετοιμάζουν την παραχώρηση σε ιδιώτες και της αποκομιδής των σκουπιδιών, που θα απογειώσει τα δημοτικά τέλη. Είναι η φυσική συνέχεια μιας πολιτικής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει ρεύμα και νερό στους καρχαρίες του κεφαλαίου, δημιουργώντας πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Θυμήθηκαν για άλλη μια φορά, πως τα σκουπίδια που είναι στους δρόμους αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Κίνδυνο για την υγεία καθενός από μας, σωματική και ψυχική είναι η ίδια η πολιτική τους, εξαιτίας της ανεργίας, της ανασφάλειας, της φτώχειας. Στα σκουπίδια η δική τους πολιτική!

Μαζί τους φυσικά και η ΝΔ του Κούλη Μητσοτάκη που ανυπομονεί για τις απολύσεις, αλλά και η πλειοψηφία των δημάρχων που θέλουν να ανοίξουν νέες μπίζνες. Στο πλάι φτωχός συγγενής και η ΓΣΕΕ, που μπορεί να σιωπά για το ζήτημα, αλλά δεν παραλείπει να προσπαθεί να στήνει φιέστες, αποτυχημένες λόγω της παρέμβασης του εργατικού κινήματος, με κυβερνητικούς.

Τώρα είναι η ώρα για τη σύνδεση της απεργίας των συμβασιούχων των ΟΤΑ, με τους αγώνες για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για δουλειά, τροφή, υγεία, παιδεία ρεύμα και νερό για όλους! Για την ενότητα των αγώνων, των απεργιών, για την προετοιμασία μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης! Για να μην περάσει ούτε ένα από τα 113 μέτρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ, για να ακυρωθούν όλες οι προηγούμενες συμφωνίες και τα μνημόνια!

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!
  • ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
26/6/17