ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ MORIEL ROTHMAN

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ MORIEL ROTHMAN


Kαταγγέλοντας την βάρβαρη επίθεση του Iσραήλ στη Γάζα και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, το Δίκτυο Eλευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος σημειώνει:

«Πρέπει να θυμηθούμε ότι οι βόμβες που πέφτουν σήμερα στη Γάζα, όπως και οι απειλές της επίθεσης στο Ιράν και την Συρία, φέρουν την υπογραφή και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».

Συγχρόνως το δίκτυο Σπάρτακος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωγμούς τού ισραηλινού αντιρρησία συνείδησης Moriel Rothman και παραθέτει ανακοίνωση της ισραηλινής αντιπολεμικής κίνησης YeshGvul [υπάρχουν όρια].

Την Τετάρτη, στις 24 Οκτωβρίου, ο αντιρρησίας συνείδησης (CO) Moriel Rothman στάλθηκε στις στρατιωτικές φυλακές για την άρνησή του να παρέχει υπηρεσίες στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), και αφού είχε απορριφθεί χωρίς καμία εξήγηση η αίτησή του να παρουσιαστεί σε Επιτροπή Συνείδησης…

Ο Moriel καταδικάστηκε σε δέκα ημέρες κράτηση σε στρατιωτική φυλακή και, ύστερα από την αποφυλάκισή του, δήλωσε ξανά άρνηση και καταδικάστηκε σε δέκα ακόμα μέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου.

Ο Moriel Rothman, ένας 23χρονος Εβραίος, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, επέστρεψε στο Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο και δήλωσε την άρνησή του να υπηρετήσει στο στρατό, στη βάση της συνείδησης, της αντίθεσης στη δομική βία και την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Στη δήλωσή του, ο Moriel Rothman έγραψε:

«Δεν μπορεί να ειπωθεί με ελαφρότητα, έχει περάσει προ πολλού ο καιρός της ευγενικής γλώσσας και της “ευήκοης” ρητορικής: Η κατοχή (στμ: των παλαιστινιακών εδαφών) είναι ένα μανιφέστο βαναυσότητας και αδικίας. Η κατοχή είναι ενάντια στο θεό, ενάντια στην αγάπη, είναι η έκφραση μιας διαρκούς και ιλιγγιώδους βίας. Η κατοχή βασίζεται σε ένα σύστημα φυλετικής /εθνικής απομόνωσης το οποίο, στην πραγματικότητα, μοιάζει με το νοτιοαφρικάνικο καθεστώς του Απαρτχάιντ και το καθεστώς διαχωρισμού στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, ως το 1960. Κι αυτή η «προσωρινή» κατοχή δε βρίσκεται «στην έξοδό της», αλλά γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.

Υπάρχει σχεδόν μηδενική πολιτική θέληση μέσα στην ισραηλινή κυβέρνηση να την σταματήσει και η ισραηλινή κοινή γνώμη έχει ευρέως αποδεχθεί αυτό το status quo, στο οποίο η κατοχή είναι βασικά ένα θεωρητικό ερώτημα, και ένα από τα πολλά που έχουν φθαρεί. Όμως, η κατοχή μπορεί να είναι θεωρητική μόνο στην περίπτωση που δεν βρίσκεσαι εσύ υπό κατοχή, κι έτσι, η άρνησή μου να την στηρίξω με την κατάταξη μου στις ισραηλινές ΕΔ είναι μια πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που ζουν κάτω από αυτήν την κατοχή.»

diktiospartakos.blogspot.com

Νέα Προοπτική τεύχος#538# Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012