“Μπροστά! στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα”

Για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους

Το γάντι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έχει σηκώσει η αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά με την κάθοδο δύο μαχητικών σχημάτων στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.
Η νεοσύστατη “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο” διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών της Πάτρας “για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας με τους αγώνες μας”. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Θόδωρος Μπελεζώνης και το σχήμα εκπροσωπείται μέσα από μια πενταμελή ομάδα η οποία θα εναλλάσσεται στο δημοτικό συμβούλιο.
Η “Αριστερή Παρέμβαση στη Δυτική Ελλάδα” με επικεφαλής τον Χρήστο Κοσίνα ως υποψήφιο περιφερειάρχη και κεντρικό σύνθημα “Χαράζουμε δρόμο ανατροπής” έχει επιδείξει έργο μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο παλεύοντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πρωτοστατώντας στο αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην περιοχή.
Η συμμετοχή στις επερχόμενες τοπικές εκλογές των δύο μαχητικών σχημάτων με την υποστήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ έχει γίνει η ευκαιρία για μια πλατιά εξόρμηση σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Στόχος της πάλης είναι να κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται για δύο ακόμα ψηφοδέλτια αλλά για μια διαφορετική φωνή η οποία δεν χωράει στα στενά πλαίσια της διαχείρισης και του μοιράσματος της φτώχειας.
Η προεκλογική καμπάνια είναι μια ευκαιρία απεύθυνσης στην κοινωνική δύναμη εκείνη η οποία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα: την εργατική τάξη και τη νεολαία.
Κόντρα στον ορυμαγδό των ψεύτικων υποσχέσεων των παλιών συνταγών της διαχείρισης με καινούριο περιτύλιγμα προκαλεί εντύπωση ότι δεν χωράμε στο ρόλο του δημοτικού συμβούλου των πελατειακών σχέσεων, αλλά προβάλλουμε μια πολιτική θέση και ένα δρόμο ασυμβίβαστου αγώνα.
Οι περιφερειακές εκλογές είναι μια ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτούς που μας χρεοκόπησαν και μαύρισαν τις ζωές μας όπως ο νυν περιφερειάρχης Κατσιφάρας είτε φοράει τώρα τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ είτε άλλοτε εκείνη του ΠΑΣΟΚ.
Και στο δήμο λέμε να μη γυρίσουμε πίσω από τον Πελετίδη αλλά να πάμε μπροστά: όχι μόνο καλές προθέσεις! Τα προβλήματα είναι επείγοντα και χρειάζονται λύσεις χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιταγές με κάθε κόστος!
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Δυτική Ελλάδα και της Αντικαπιλιστικής Ανατροπής στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από κοινού την Τρίτη 21 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.