Tο ελληνικό και το διεθνές εργατικό κίνημα απαιτεί: Να αθωωθεί η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα

Το ελληνικό και το διεθνές εργατικό κίνημα απαιτεί:

Να αθωωθεί η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα

Στις 13 Μαρτίου στο β τριμελές Πλημελειοδικείο (κτίριο 8, αίθουσα 2) δικάζεται η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα. Με εξόφθαλμα ψευδές κατηγορητήριο, στο οποίο αντιστρέφονται τα πραγματικά γεγονότα, σύρεται η αγωνίστρια στο δικαστήριο με δικονομικούς χειρισμούς που στοχεύουν στην εξόντωσή της. Επιδιώκεται να δικαστεί ένας εμβληματικός αγώνας που στρίμωξε τρόικα και κυβέρνηση ανατρέποντας τις απολύσεις που γίνανε στο πλαίσιο των διαταγών της τρόικας στην πειθήνια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οι καθαρίστριες Βάσω Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της αστυνομίας στις 10 Ιουλίου του 2014 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Το ιδιαίτερο μένος του γενίτσαρου Τσοκαναρίδη να επιτεθεί και να τραυματίσει τις καθαρίστριες οφείλονταν, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βάσω Γκόβα, στο θυμό του για την ποινή που αποδόθηκε σε συνάδελφό του όταν δημοσιεύθηκε βίντεο στο οποίο ο «προστάτης» του πολίτη χτυπούσε πισώπλατα με σιδηρογροθιά στο κεφάλι την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά.

 

Στις 13 Μαρτίου η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα θα σταθεί απέναντι στη τυφλή «δικαιοσύνη». Η δικαιοσύνη αυτή όμως έδειξε την προκατάληψή της υπέρ των μνημονίων και των διαταγών της τρόικας όταν με την απόφαση του Αρείου Πάγου, αρνήθηκε να εφαρμόσει ακόμη και την πρωτόδικη δικαστική απόφαση (Μάιος 2014) που δικαίωνε τον αγώνα των καθαριστριών διατυπώνοντας στο σκεπτικό του πως το δικαίωμα στη δουλειά αντιστρατεύεται το «γενικό κοινωνικό συμφέρον»!

 

Απέναντι στις μεθοδεύσεις που στο πρόσωπο της αγωνίστριας Βάσω Γκόβα δικάζουν τον εμβληματικό αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, ορθώνεται το διεθνές εργατικό κίνημα που ενώνει τις φωνές των εργατών της Ελλάδας με τις φωνές των εργατών από τη μακρινή Αργεντινή, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Φιλανδία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αγγλία, την Ιταλία και αλλού φωνάζοντας σε όλες τις γλώσσες:

 

Barbarism will be defeated!

Debemos derrotar a la barbarie!

La barbarie sera vaincue!

Варварство будет побеждено!

Η βαρβαρότητα θα ηττηθεί!

 

Ήδη, δεκάδες ψηφίσματα από το εξωτερικό έρχονται να προστεθούν στο πληθος ψηφισμάτων στη χώρα μας. Aνάμεσα στους υπογράφοντες είναι η Cgil (ιταλική ΓΣΕΕ), το Παρτίδο Ομπρέρο Αργεντινής και οι βουλευτές του, ενώσεις γυναικών, ισπανικές οργανώσεις, τουρκικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και το DIP, από τη Ρωσία κ.λπ.

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει το 4ο μνημόνιο – σφαγείο για το λαό, η δίκη αυτή αποκτά κρίσιμη σημασία. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» και καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη για να στείλουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στα δικαστήρια που στήνονται για να δικάσουν εργαζόμενους που πάλεψαν για ψωμί δουλειά και αξιοπρέπεια και να απαιτήσουμε:

  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

  • Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ, Τσοκαναρίδης που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

  • Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες

     

    Κώστας Αβραμίδης