ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ"

 

 

Το αστικό κράτος σε συνθήκες κρίσης έχει ανάγκη από τους νοσταλγούς του φασίστα Μεταξά και τους οπαδούς του αιματοβαμμένου δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Χίτλερ. Στα χνάρια τους οι νεοναζί της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», στήνουν ενέδρες σε αντιφασίστες εγκαθιστώντας τον τρόμο.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2013, τάγμα εφόδου, ανάμεσά τους εν ενεργεία αστυνομικός και στελέχη της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» (Ν. Παπαδόπουλος, Ν. Καρατουλιώτης) κλπ, στήνει ενέδρα σε αντιφασίστες φοιτητές στο κέντρο του Πύργου. Δύο χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η προανακριτική διαδικασία! Η δικογραφία περιφέρεται σε διάφορες πόλεις και όταν καταφέρνουν  αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης να καταθέσουν, αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο από τα αστυνομικά όργανα ώστε να αποθαρρύνονται.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2013, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τάγμα εφόδου της ΕΔΗ («Εθνική Δράση Ηλείας») με τον Ν. Παπαδόπουλο πάλι, επιτίθεται σε αντιφασίστα φοιτητή και τον τραυματίζει.

Αυτό που δεν υπολόγισαν, όμως, οι θρασύδειλοι ήταν η συσπείρωση και η κινητοποίηση των αγωνιστών της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που με επανειλημμένες διαδηλώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις, κατάφεραν να απομονώσουν τη νεοναζιστική συμμορία.

Έτσι η νέα επίθεση οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη του νεοναζί Νίκου Παπαδόπουλου.

Στη  δίκη που έγινε στις 4 Ιουλίου του 2014 η μαζική κινητοποίηση νεολαίας και εργαζόμενων του Πύργου, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου, έκαμψε την «ολιγωρία» των δικαστικών αρχών και της αστυνομίας και οδήγησε στην καταδίκη του Νίκου Παπαδόπουλου σε ένα χρόνο φυλακή με αναστολή. Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξε η οργάνωση των κινητοποιήσεων από το «Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας».

Στις 5 Οκτωβρίου στον Πύργο εκδικάζεται ξανά η υπόθεση στο εφετείο. Πρόθεση των νεοναζί είναι η αθώωση του μέλους τους στο εφετείο ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο κύκλος της ναζιστικής τρομοκρατίας με την ενθάρρυνση της ατιμωρησίας.

Η πολιτική και κινηματική προετοιμασία αυτής της δίκης, που γίνεται λίγο μετά τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι καθήκον κάθε αγωνιστή και αριστερού και κάθε αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας στον Πύργο.

Κώστας και Νίκος Αβραμίδης